Conducerea Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a reusit ieri o inedita manevra de manipulare a presei. Prin inaugurarea noului centru de presa, a cules toti ziaristii care inghetau pe scarile si prin parcarea institutiei si i-a dus intr-o sala cocheta, amenajata pentru ei. In timpul acesta, in care jurnalistii stateau la cafele in noua incinta, Stamen Stancev, seful „retelei de spioni" din dosarul privatizarilor din energie, a venit la Parchet pentru a fi audiat si nu l-a vazut nimeni, spre hazul jandarmilor obisnuiti cu insistenta ziaristilor acreditati.

Noul centru de presa arata cochet, e dotat cu sase calculatoare conectate la Internet, imprimanta, televizor cu plasma, tonomat de apa. Pe pereti, poze istorice cu jurnalisti tabarind pe diversii invinuiti perindati la audieri, de genul ziaristi catarati pe celebrul Maybach al lui Gigi Becali pentru a surprinde o declaratie prin trapa electrica.

Potrivit oficialilor institutiei, amenajarea a costat aproximativ 5.000 de euro, iar lucrarile au fost facute cu personalul administrativ al Parchetului General.