Inca o diversiune mizerabila aruncata: politica externa dezastruoasa a lui Traian Basescu in relatia cu Republica Moldova+V. Voronin. Absolut straniu! Presedintele tarii incearca sa ajute Republica Moldova pe toate caile, si in schimb este vinovat de politica antiromaneasca dusa de partidul comunist in frunte cu Voronin! Presedintele Traian Basescu nu doreste NUMAI apropierea Republicii Moldova de Romania prin integrarea acesteia in UE. Are vointa politica de a reusi UNIREA Republicii Moldova cu Romania!! Acest scop este urmarit de actiunile tenace si diplomatice ale presedintelui Traian Basescu. Devenind aliatul SUA, cistigind increderea SUA, si avind un sprijin si un spate solid (atit cit se poate - poate chiar relativ si efemer) in confruntarea cu Rusia (data fiind si pozitia noastra geografica), urmareste printre altele si atingerea acestui scop - unirea Republicii Moldova cu Romania.

Bunelul 2007

Din fericire, metodele de dezinformare si manipulare de acum o suta de ani, pe care se bazeaza inca baietii destepti si obedientii lor, nu prea mai folosesc. Sintem totusi in era Internetului, stim macar sa citim, avem o oarecare cultura. Exista o mult mai strinsa interconexiune intre membrii societatii decit acum 50 de ani, pentru ca a aparut o noua generatie, se nasc alti oameni.

un_inginer

Basescu e din nou la limita Constitutiei, asta ca interpretare de buna-vointa. De fapt, Constitutia are o formulare neechivoca: poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii. Este cit se poate de clar ca presedintele NU FACE programul Guvernului, nu ii stabileste ordinea de zi a sedintelor - mai ales ca in sedintele sale Guvernul poate emite acte normative de aplicare a legilor, hotariri -, nu poate da sarcini Guvernului - incalca prevederile art. 109 din Constitutie, care stipuleaza ca Guvernul raspunde politic numai in fata Parlamentului etc. Sint multe. Basescu se face ca lucreaza si o face cum stie. Ii incurca pe altii.

Cepeca

Situatia din invatamint e dramatica, dar nu cred ca ministrul Hardau e unicul sau cel mai vinovat. Invatamintul trebuie restructurat dupa o strategie care ar trebui sa fie dezbatuta cu specialistii, asumata de partide si transmisa ministrului (indiferent cine ar fi) sa o implementeze. Nu trebuie sa faca ministrul o asemenea reforma, el poate declansa actiunea, dar nu-i cazul sa fie proiectant, executant si controlor de calitate. Invatamintul, desi ar trebui sa faca educatie, nu face decit sa transmita cunostinte, pentru ca numai asta se evalueaza la absolvire. Nu da nimeni note pentru atitudinea sau implicarea civica, iar nota la purtare se scade doar pentru abateri grave si absente nemotivate. Ce initiative are societatea civila fata de reformele necesare in invatamint? La numarul mare de ONG-uri, exista o singura ONG care sa fi abordat aceasta problema? Prea asteptam ca alesii sa faca tot, si in final sa le dam cu tifla ca au facut o treaba proasta si sa aratam cu degetul spre un presupus vinovat.

Gheorghe

Ba, baieti, e adevarat ce auzii io azi prin tirg? Ca cica baselu urmeaza sa fie anchetat de o comisie parlamentara asupra magariilor da le infaptui, cind silui pe biata Constitutia? Si ca aceasta comisie parlamentara este condusa de motanul Felix? Ha! Ha! Ha! Ha! Ce chestie sucara!!! Baselu luat la intrebari de motanul Felix!! Parca-l aud pe batrinul securist: „Domnu baselu, ia spune domne, mai poci? Si daca mai poci, de ce naiba nu te-ai dat si matale la una de virsta matale? De ce te dadusi chiar la o minora? La domnisoara Constitutia? Cind ai siluit-o prima data, in 2004, cind ai numit un prim-ministru de la o formatiune care nici nu cistigase alegerile parlamentare, nu te-ai gindit ca are abia 14 ani? Si apoi, in desele rinduri cind ti-ai batut joc cu nerusinare de ea, nu te-ai gindit ca o sa apara un cavaler ca mine sau ca Geoana (ca pe Vadim nu-l pun la socoteala) sa o salveze? Ma, nenorocitule!!! Ma, geampara!! Ma, flota! Ma, vila din Mihaileanu! Tu crezi ca te pui cu noi, securisti batrini hirsiti in rele? Ce crezi, ca nu stim ca ai luat in brate dosarele ca sa scapi tu cu fata curata? Pai ce, crezi ca esti mai curat decit noi, ma, baragladina! Ma, tatarule!! Ai tradat cauza noastra, a securistilor revolutionari, ca sa-ti scapi tu pielea, ma, manelistule? Uite ca ai incurcat-o! :)) Cam asa va vorbi motanul Felix cu baselu, iar baselu va trebui sa-l asculte ca, deh, asta-i democratia, iar cind siluiesti domnisoara Constitutia, sora buna cu domnisoara Democratia, poti sa ajungi si in asemenea ipostaze! Ca sa vezi cum se inchide cercul! Securistul nedovedit baselu a ajuns la mina securistului mindru de trecutul sau glorios, Felix! Ha! Ha! Ha! Ce rusine pentru intreaga gasca cotrocenista! Ha! Ha! Ha! Da’ si voi, bieti oameni fara minte, altul mai „curat" si mai „uscat" nu gaseati sa va puneti sperantele in el? Ha! Ha! Ha! La Domnul, adica acolo unde sint Adevarul si Speranta, de ce nu v-ati gindit? Va rog frumos, alta data sa alegeti unul nesantajabil! Unul care sa faca din Romania o tara mindra ca soarele de pe cer! Ha!! Ha!! Ha!!

pontenegro

Presedintele i-a taxat cam blind pe parlamentarii ce dovedesc o rea-credinta notorie. Daca ne gindim ca cel putin 50% dintre parlamentarii PSD ar trebui eliminati pe motiv de incompatibilitate morala si juridica, la faptul ca 100% din „zombie-parlamentarii" PRM si PC ar trebui sa vada sala Parlamentului doar la tv sau in excursiile organizate de staffurile penitenciarelor, iar dintre cei ai PNL si PD, cam 35% ar trebui remaniati. In fata unor adversari ce dovedesc rea-credinta in tot ce spun, este absolut necesar sa nu cedezi: trebuie sa-i invingi chiar cu arma lor.

Alain