Ionut Lupescu sustine ca va fi respectata decizia Tribunalului de la Lausanne cu privire la marca „Poli Timisoara".

„Nici nu se pune problema sa nu adoptam decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv", sustine directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, dupa ce FRF a ignorat o decizie a Tribunalului de la Laussanne, cu privire la marca „Politehnica Timisoara", disputata de Marian Iancu si Claudio Zambon. Desi TAS luase o hotarire definitiva si irevocabila, prin care formatia patronata de Iancu, FCU Politehnica Timisoara, trebuia sa revina la vechea denumire, CS FC Politehnica AEK Timisoara, si sa plateasca despagubiri de 90.000 de euro echipei din esalonul al treilea, patronata de Claudio Zambon, Comisia de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a schimbat decizia in favoarea lui Iancu. Ceea ce a alertat forul mondial si, prin ricoseu, conducerea FRF.

FRF risca sanctiuni

Oficialii forului autohton au fost obligati sa dea explicatii la FIFA pina pe 1 martie, fapt cu care reprezentantii autoritatii romane s-au conformat imediat. „Am trimis documentatia la FIFA si asteptam un raspuns in cel mai scurt timp. Diferenta dintre decizii a venit din diferenta dintre acte, dar noi am trimis acum toate documentele. Nu putem sa riscam ca nationala Romaniei sa fie sanctionata pentru orice club afiliat la FRF", ne-a declarat Lupescu.

Despagubiri retroactive

Pina in acest moment, decizia TAS a fost ignorata de forurile interne, ceea ce l-a alarmat pe Zambon. Patronul formatiei din Liga a III-a a informat FIFA imediat dupa decizia contrara a comisiei de la federatie, venita chiar in ziua in care forul mondial soma FRF sa puna in aplicare decizia Tribunalului de la Lausanne. In cazul in care se va mentine prima hotarire a TAS, Poli Timisoara va trebui sa isi schimbe atit numele, cit si culorile, sa plateasca 90.000 de euro drept compensatie pentru ca s-a folosit de marca „Politehnica Timisoara", cu tot ce implica ea, dar si cite 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat incepind de pe 5 decembrie 2006 si pina in momentul in care va intra in vigoare sentinta de la Lausanne.