Dezvaluirile ZIUA despre vioara Stradivarius au fost confirmate 100% de catre Ministerul Culturii si Cultelor. Adrian Iorgulescu a anuntat ieri ca mostenitorii maestrului Ion Voicu au fost dati in judecata pentru recuperarea viorii Stradivarius.
Madalin Voicu a refuzat sa comunice cu ZIUA, cum, de altfel, a facut-o de fiecare data cand ziarul nostru i-a solicitat opinia dupa publicarea investigatiei "Ciordeala la Stradivarius" din 8 ianuarie 2007. ZIUA a aflat insa ca Madalin pregateste si el o conferinta de presa extraordinara saptamana viitoare.
MCC a declansat procedurile legale impotriva detinatorilor actuali ai viorii Stradaviarius - Fundatia Internationala "Ion Voicu" si mostenitorii artistului, Maria Magdalena Voicu, Raluca Voicu si Madalin Voicu.
Prima notificare catre familia Voicu a fost facuta pe 5 februarie, in timp ce somatia prin executor judecatoresc a fost remisa luni urmasilor lui Ion Voicu, acestia avand la dispozitie trei zile sa resituie MCC "vioara pe care o detine fara niciun titlu". "Cum in acest termen domnul Madalin Voicu nu a returnat vioara Stradivarius, am demarat doua actiuni in justitie, ele au fost inregistrate ieri (joi, n.red.) la sectia civila a Tribunalului Bucuresti", a declarat Adrian Iorgulescu. (D.M. CIPARIU)