Urmatoarea autoare din „Colectia Cotidianul" este doctor in filosofie si a primit cele mai prestigioase premii franceze pentru literatura.

Sylvie Germain este una dintre cel mai bine vindute autoare franceze contemporane. S-a nascut la Chateauroux in 1954. Familia ei se muta adesea prin diverse regiuni ale Frantei, datorita serviciului tatalui ei, care era prefect. In anii 1970 a studiat filosofia, avindu-l ca profesor pe Emmanuel Lévinas, care i-a influentat foarte mult gindirea, amprenta pe care a lasat-o regasindu-se in felul in care Germain abordeaza mistica crestina si natura umana. Si-a dat doctoratul in filosofie la Université de Paris X-Nanterre in 1981. In acelasi an a publicat primul sau roman, „Le Livre des Nuits". In 1989 a primit prestigiosul Prix Femina pentru romanul „Jours de Colère", iar in 2005 i-a fost decernat Prix Goncourt des Lycéens (un premiu care se desemneaza pe baza votului elevilor de liceu francezi).

Sylvie Germain nu a scris doar fictiune, ci este foarte apreciata pentru eseurile sale despre lumea artistica, pentru meditatiile sale spirituale si cartile pentru copii. In Franta si-a publicat majoritatea lucrarilor la una dintre cele mai importante edituri, Gallimard. Cele mai multe dintre cartile sale au fost traduse rapid in engleza, bucurindu-se de un mare succes atit in Europa, cit si peste Ocean.

„Cartea Noptilor" este un roman scris intr-un stil marquezian care combina un limbaj pretios cu o intriga extrem de complicata ce aspira spre fantastic, dar se scufunda in scenariul tipic al romanului antirazboi frantuzesc.

Citeste mai mult: