Poli Timisoara a trecut usor de omologii de la Iasi, suporterii banateni sanctionindu-si echipa pentru un presupus blat.

Debutul alert in sezonul de primavara ii credita pe giulesteni drept favoriti detasati in fata lui FC Arges, o echipa care agonizeaza la baza clasamentului. Particularitatile competitiei KO, care isi va disputa ultimul act la Timisoara, au dus la o neutralizare a diferentelor dintre cele doua echipe, cel putin timp de 90 de minute, cit elevii lui Dorinel Munteanu, coordonati din teren de antrenorul-jucator, au facut fata dominarii surde a Rapidului. Forta ofensiva din meciul cu Poli Timisoara i-a ajutat pe detinatorii trofeului abia in prelungiri, cind Zicu si Ionel Ganea, aflat la redebut in tricoul visiniu, au pecetluit calificarea cu 2-0.

Copos pune iar presiune

La final, antrenorii celor doua formatii au avut declaratii complementare. „Am avut, pe parcursul celor 90 de minute, cinci, sase ocazii mari pe care nu le-am materializat, dar, fireste, o data cu trecerea timpului, am reusit sa ne cream spatiile necesare, iar oboseala echipei adverse ne-a facilitat drumul spre victorie", sustine Lucescu, completat de Dorinel Munteanu: „Formatia mea s-a comportat ca o echipa naiva dupa minutul 90, primind un gol dintr-o faza fixa, care a tradat mai degraba oboseala echipei mele, si nu nestiinta in joc". Desi incheiase un armistitiu cu Lucescu jr., patronul Copos a revenit la vechea linie discursiva. „Rapid nu s-a exprimat asa cum mi-as fi dorit eu. Au fost gauri mari in defensiva".

Iasiul a facut o afacere

Conform asteptarilor, Poli Timisoara s-a impus facil, pe propriul teren, in fata Politehnicii Iasi, scor 2-1, prin golurile lui Gigel Bucur, pentru ieseni inscriind Sfirlea, in minutele de prelungire. „Poli Iasi a iesit din Cupa, dar s-a ales cu doi jucatori. A fost o afacere, sa zic asa", a justificat Ionut Popa, clubul sau luind si 50.000 de lei din vinzarea biletelor. Banatenii i-au cedat pe Naidin si pe Adrian Ilie la Iasi cu conditia ca acestia sa fie de acord ca meciul din Cupa sa se desfasoare la Timisoara, nu pe un teren neutru. Acest lucru i-a suparat chiar si pe fanii banateni, care si-au exprimat supararea prin intermediul bannerelor: „Daca asta nu e finala, de ce jucam la Timisoara?", „Nu vrem trofee nemeritate, prin santaj cistigate" si „Cupa sanselor egale pentru toti a devenit o forma de negot".