Presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Ralu Filip, a declarat ieri ca are informatii potrivit carora reteaua Mix va fi cumparata de SBS, trustul care mai are in Romania Prima TV, Kiss TV, Kiss FM, Magic FM. El a spus ca nu crede ca „SBS a deschis din greseala un cont Romexterra si a pus acolo peste patru milioane de euro pentru Aristotel Cancescu" (presedintele Consiliului Judetean Brasov si proprietarul retelei Mix - n.r.). Contactat telefonic, Cancescu a negat hotarit, declarind ca nu a vindut nimic inca, fiind in negocieri.

Presedintele CNA este nemultumit de felul in care ar putea influenta aceasta vinzare retransmisia emisiunilor Prima TV pe postul local Mix TV, adaugind ca, potrivit Legii audiovizualului, „orice intelegere contractuala care incalca libera concurenta este nula".

Reteaua Mix are la Brasov doua canale de televiziune si patru frecvente de radio, dintre care doar una va fi vinduta. „Pozitie mai dominanta ca asta nu exista", a spus Ralu Filip. Aristotel Cancescu a anuntat, in urma cu trei saptamini, ca negociaza vinzarea radio Mix FM cu ajutorul lui Cristian Burci, fostul patron Prima TV. (A.B., C.S.)