Dan Voiculescu vrea sa-i audieze atit pe Basescu, cit si pe Tariceanu. Unul ca martor, celalalt ca acuzat.

„Am discutat astazi, fara sa tragem o concluzie, cind si daca il vom invita pe domnul presedinte la audieri", a anuntat ieri Dan Voiculescu (foto) dupa prima intilnire a comisiei de ancheta. El sustine ca primul pe lista martorilor impotriva lui Basescu este chiar premierul Tariceanu. „Pe parcursul anchetei este posibil sa apara fapte, altele decit cele anticonstitutionale, iar comisia noastra se ocupa doar de problemele legate de incalcarea sau nu a legii fundamentale de catre presedinte. Daca vor aparea fapte penale, le vom trimite la Parchet", a adaugat Voiculescu.

Probe pentru Curte

Declaratia liderului PC nu este intimplatoare, deoarece de curind conservatorii au declarat ca ar detine documente potrivit carora Traian Basescu s-ar face vinovat de subminarea economiei si uz de fals. Intrebat daca aceste documente vor fi trimise comisiei pe care o conduce, Voiculescu a raspuns: „Evident ca da!". Potrivit Constitutiei insa, seful statului este singurul politician care beneficiaza de imunitate absoluta si nu poate fi anchetat sau adus in fata instantei pe durata mandatului.

Raportul intocmit de comisie va ajunge alaturi de materialul alcatuit de PSD, pe masa Curtii Constitutionale, pentru aviz.