Pe 2 martie 1989, un tanar isi dadea foc pe partia Bradu din Poiana Brasov, in vazul a sute de turisti. Protestatarul-torta, s-a prabusit la baza partiei, langa un brad, nu inainte de flutura o bucata de carton pe care scria: "Stop Murder. Brasov = A
Pe 2 martie 1989, un tanar isi dadea foc pe partia Bradu din Poiana Brasov, in vazul a sute de turisti. Protestatarul-torta, s-a prabusit la baza partiei, langa un brad, nu inainte de flutura o bucata de carton pe care scria: "Stop Murder. Brasov = Auschwitz". Era modul sau de a protesta fata de regimul comunist din Romania si fata de teroarea instaurata dupa revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov. Liviu Babes era pictor amator si electrician la Trustul de Prefabricate. Pe spatele ultimului sau tablou notase discret patru litere: "ende" ("sfarsit", in germana). In Romania de acum, eroul anticomunist este ca si uitat. Nici dupa 18 ani nu s-au gasit fonduri pentru un monument Liviu Babes. Asociatia "15 Noiembrie 1987" invita azi romanii sa participe la comemorarea eroului martir Liviu Cornel Babes, care va avea loc, la ora 10.30, pe Partia Bradu din Poiana Brasov. La ora 11.00, prietenii lui Liviu Babes vor dezveli in curtea Bisericii din Poiana Brasov o placa de bronz comemorativa pe soclu in memoria martirului anticomunist. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.