Directorul SRI, George Maior (foto), a declarat ieri ca Serviciul Roman de Informatii a trimis informari la CSAT, Guvern si Parchet in legatura cu infiintarea "Comunitatii Moldovenilor din Romania", care a anuntat luni procedurile de autodizolvare
Directorul SRI, George Maior (foto), a declarat ieri ca Serviciul Roman de Informatii a trimis informari la CSAT, Guvern si Parchet in legatura cu infiintarea "Comunitatii Moldovenilor din Romania", care a anuntat luni procedurile de autodizolvare, informeaza Mediafax. Maior a facut aceasta declaratie dupa intalnirea cu membrii Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI.
Ministrul demisionar de Externe, Mihai Ungureanu, a declarat ieri ca Ministerul de Externe nu analizeaza "fantezii politice" referindu-se la declaratiile presedintelui moldovean, Vladimir Voronin. Intrebat daca Ministerul de Externe va lua o pozitie oficiala fata de afirmatiile sefului statului moldovean, Ungureanu a raspuns: "Noi nu discutam despre fantezii politice. MAE nu analizeaza fantezii politice".
Liderii principalelor partide de opozitie din Republica Moldova, precum si presa de la Chisinau au continuat si ieri sa dezbata afirmatiile presedintelui Vladimir Voronin, care a declarat intr-un interviu acordat sambata trecuta agentiei oficiale de presa Moldpres ca in Romania exista 10 milioane de moldoveni carora nu le este recunoscut statutul de etnie, transmite Mediafax.
Editorialistul publicatiei Jurnal de Chisinau, Pentru Bogatu, afirma ca diversiunea ar fi fost gandita mai degraba la Moscova, decat la Chisinau, fara insa a exclude nici ipoteza implicarii serviciilor secrete moldovenesti in aceasta actiune. "Oricum, comunistii se grabesc sa profite de aceasta situatie pentru a lovi Bucurestiul sub centura. Pentru a-l ameninta cu o eventuala dezbinare nationala, sperand astfel sa dea peste cap teza lui Basescu: <<un stat, un singur popor>>. Marele arhitect al acestei provocari antiromanesti nu se afla la Chisinau, ci la Moscova. Miza si amploarea afacerii ii depasesc pur si simplu pe comunistii moldoveni", opineaza Petru Bogatu.
Liderul parlamentar al Partidului Popular Crestin Democrat, Vlad Cubreacov, a precizat ca acest caz cu substrat politic este unul scandalos deoarece sfideaza uzantele diplomatice si normele de protocol si ar putea afecta inutil relatiile bune dintre Romania si Republica Moldova. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.