Compania de transporturi auto Equus SA din Polonia a fuzionat de curand cu Phoenix Trans Spedition din Romania. Vicepresedintele Equus SA, Marcin Szafraniec, a acordat un interviu despre piata romaneasca, planurile companiei sale in Romania si evolut
Compania de transporturi auto Equus SA din Polonia a fuzionat de curand cu Phoenix Trans Spedition din Romania. Vicepresedintele Equus SA, Marcin Szafraniec, a acordat un interviu despre piata romaneasca, planurile companiei sale in Romania si evolutiile viitoare pe piata europeana.
Cateva cuvinte despre Compania Equus?
Este unul dintre jucatorii-cheie in sectorul LTS cu o cifra de afaceri in crestere cu 40% in fiecare din ultimii 4 ani. Este lider in cotarea Calitatii serviciilor in transport in Polonia in 2004 si in 2005. Are cateva sute de autocamioane in business in fiecare zi pe tot cuprinsul Europei. Are sediul in Cracovia, 10 filiale regionale in Polonia si 4 subsidiare in Europa.
Care este povestea acestei fuziuni? De ce ati decis sa colaborati cu Phoenix Trans Spedition?
Extinderea in Europa este parte a strategiei noastre. Romania este o directie extrem de promitatoare ca nou membru UE, este o tara cu pozitie strategica din punctul de vedere al transporturilor si este si o tara pentru care se prevede o crestere dinamica. Studiind piata trasporturilor din Romania, am examinat peste 30 de potentiali parteneri. Phoenix Trans Speditions a fost cea mai atractiva si cea mai solida varianta datorita potentialului uman de care dispune si a felului extrem de transparent de desfasurare a business-ului.
Cum evaluati calitatea resurselor umane pe care le-ati descoperit la Bucuresti la Phoenix Trans?
Suntem placut surprinsi de calitatea muncii nu numai la Phoenix Trans, dar in general in Romania. Sunt multi oameni bine pregatiti, care vorbesc limbi straine si au o abordare buna a muncii.
Ce avantaje a castigat Equus pe piata romaneasca dupa fuziune?
Noi prevedem foarte curand un boom al investitiilor in Romania. Cand multinationalele din business-ul nostru vor veni in Romania, noi vom fi deja bine instalati aici. Avand aici un asemenea partener pe care ne putem baza, un partener cu experienta, suntem gata sa oferim imediat o gama larga de servicii de transport, fara a mai pierde timpul construirii unei afaceri greenfield. De asemenea, partenerii nostri, companiile poloneze, sunt deja in Romania si noi dorim sa le oferim servicii la acelasi nivel ca in Polonia.
Ce tinte v-ati stabilit pe piata romaneasca pentru urmatorii 1-3-5 ani?
Tintele noastre sunt aceleasi pe toate pietele pe care opereaza Equus: sa fim lideri in business-ul transporturilor rutiere si sa oferim servicii de prima calitate clientilor nostri. Dorim sa fim parteneri-cheie pentru clientii majori, potrivit regulii: "cei mai mari pot mai mult".
Intentionati lansarea de noi servicii in Romania?
Sigur ca da. Progesul continuu este una din regulile noastre de fier. Este obligatoriu sa fii inovativ intr-un domeniu extrem de competitiv cum este cel al transporturilor. Preturile sunt singurul argument asupra caruia nu ne concentram in planurile pe termen lung.
Cine sunt principalii concurenti ai lui Equus la nivel european?
Piata transporturilor si a logisticii sunt printre cele mai competitive. Toate companiile isi pot gasi locul lor pe piata - aceasta este o sansa, dar si o problema. Desigur, sunt cativa jucatori internationali pe care ii gasim in toate tarile, cum ar fi: Schenker, VOS Logistic, Norbert Dentressangle, LKW Walter, Kuehne & Nagel. Dar in fiecare an apar competitori noi, foarte agresivi si dornici de succes. Equus intotdeauna incearca sa se distinga prin calitate si flexibilitatea serviciilor.
Ce loc va ocupa Equus in ierarhia europeana in urmatorii 3-5 ani? Va ramane Equus o companie cu capital majoritar polonez? Intentionati sa listati compania la una din bursele de renume (din Londra sau New York)?
Extinderea in spatiul european este parte a strategiei noastre, dar nu indiferent de costuri. Fiecare noua investitie este urmata de un studiu de piata, iar decizia se ia ca urmare a unui calcul economic. La fel si cand vorbim de bursa. Equus Polonia este deja o S.A., urmeaza sa luam o decizie in privinta platformei bursiere pentru care vom opta, probabil insa ca aceasta va fi Bursa din Varsovia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.