Peste o mie de persoane au participat ieri la mitingul organizat de societatea civila in Piata Universitatii.

S-au schimbat acordurile muzicale, dar atmosfera a ramas aceeasi. Nu s-a mai cintat Paturca sau Vali Sterian, ci Ada Milea, dar multi dintre cei care au venit ieri in Piata Universitatii la mitingul de sprijin pentru ministrul Justitiei, Monica Macovei, s-au numarat printre „golanii" din ’90. O mie de persoane au infruntat ploaia si frigul si au raspuns apelului lansat de Grupul de Dialog Social, Societatea Academica Romana, Apador-CH, Grupul Offensive, Academia de Advocacy si Freedom House.

Inarmati cu martisoarele anticoruptie oferite de organizatori, cu pancarte pe care scria „Jos coruptia, Jos Mafia!", „Monica, lasa-i in pace, lucreaza mai tenace!", acestia au scandat minute in sir „Integritate, Integritate!", „Rusine!" la adresa Parlamentului sau "Anticipate!". Nume precum Dan Voiculescu, Dinu Patriciu sau Corneliu Vadim Tudor au fost fluierate si huiduite copios.

In ciuda faptului ca erau asteptati la manifestare, numele grele din jurul GDS - Liiceanu, Plesu sau Patapievici - nu si-au facut aparitia in Piata. Au fost prezenti in schimb reprezentantii Societatii Timisoara, Andrei Oisteanu, Sorin Iliesiu, Andi Lazescu, dar si mai multi parlamentari PLD, in frunte cu fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur.

Sursa: Realitatea TV