Mihail Hardau a desfiintat mai multe directii si functii din Ministerul Educatiei, printre cei ramasi fara post numarandu-se si "eterna" Liliana Preoteasa.
"Nu comentaz competenta profesionala. Dar doamna directoare avea prea multe functii si din acest motiv trebuia sa-mi adaptez programul de lucru, astfel incat sa ne putem intalni. Directorul general pentru invatamant preuniveristar era si directorul unui program Phare si preda la o scoala franceza. Veniturile doamnei director le depasesc cu mult pe ale mele. Dar nici acesta nu este un motiv sa o demit. Pur si simplu, cand aveam nevoie de dumneaei era in alta parte. Cred ca, in calitate de ministru al Educatei, imi pot alege echipa cu care vreau sa lucrez", a argumentat Hardau.
Alaturi de functia de director general la Directia generala invatamant preuniversitar, ocupata de Liliana Preoteasa, au disparut functia de director la Directia monitorizare si inspectie scolara, ocupata de Gabriela Gutu, functia de director la Directia programe universitare, ocupata de Ion Ciuca, functia de director la Directia relatii internationale, ocupata de Florin Popescu.
Conform noii organigrame, patru directii generale, subordonate ministrului si secretarilor de stat, vor avea in subordine opt directii. Au ramas intacte cele sapte directii de sine statatoare, precum si Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor in subordonarea ministrului.