Poli Timisoara si Poli Iasi se bat pentru „careul de asi".

Ultimele opt formatii ramase in Cupa Romaniei-Timisoreana se vor bate astazi si miine pentru un loc in „careul de asi" al celei de-a doua competitii interne. Desi implicata in lupta pentru accederea in Liga Campionilor, chiar si pentru titlu, detinatoarea trofeului, Rapid, lupta pe doua fronturi, neluind in calcul o eventuala eliminare in partida de astazi, contra lui FC Arges, o formatie pentru care primordiala este lupta pentru evitarea retrogradarii din Liga I. „Nu ne luam gindul de la campionat atit timp cit teoretic mai sint sanse. Ne asteapta un meci greu miercuri (n.r. - astazi) cu Arges, dar nu luam in calcul varianta eliminarii Rapidului. Cupei ii sta bine in vitrina din Giulesti", a declarat directorul general al giulestenilor, Constantin Zotta. Conducerea rapidista a solicitat, de altfel, controale antidoping la toate meciurile din competitiile interne, ca mijloc de certificare a victoriilor de pe teren. „Este o masura suplimentara, pe care noi ne-o asumam. Sa fie controlate toate echipele, asa cum vrem sa fie controlat si Rapidul. Nu este nimic anormal. Noi vrem ca la final sa fie o ierarhie corecta a acestui campioant si a Cupei Romaniei si sa cistige cel mai bun. Vom plati 21.000 de euro pentru cele 14 etape ramase", a anuntat Zotta, combatut insa de secretarul general al LPF, Valentin Alexandru: „Nu cred ca este justificata o astfel de solicitare".

Artimon are ultimatum

Desi sferturile de finala se disputa pe teren neutru, Poli Timisoara a obtinut acordul omologilor de la Iasi sa joace pe terenul banatenilor, ceea ce a generat suspiciuni. Situatia timisorenilor nu este nicicum roz, mai cu seama dupa infringerea din fata Rapidului. Patronul Marian Iancu il amenintase pe antrenorul Alin Artimon cu demisia, dar ieri a schimbat placa si l-a responsabilizat suplimentar pe tehnician. In urma neintelegerilor cu directorul tehnic Jackie Ionescu, acesta din urma a trecut consilier al patronului, iar Artimon va raspunde singur de rezultatele echipei.

Ghionea nu joaca

Prima echipa calificata in optimi se va decida insa intre Pandurii Tirgu-Jiu si FC National, care vor juca astazi de la ora 14.00. Pentru fiecare dintre cele doua echipe, Cupa reprezinta un obiectiv subsidiar, in conditiile in care primordiala ramine lupta pentru evitarea matineului. Miine, la Constanta, Steaua si Otelul Galati vor inchide tabloul semifinalelor, dupa un meci in care nu va putea evolua Sorin Ghionea, accidentat la meciul cu UTA.