Forul mondial a trimis ieri o adresa oficiala secretarului general al FRF, Adalbert Kassai, prin care ii cerea acestuia ca, pana la 1 martie, forul roman sa trimita decizia completa si argumentata luata de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal in cazul
Forul mondial a trimis ieri o adresa oficiala secretarului general al FRF, Adalbert Kassai, prin care ii cerea acestuia ca, pana la 1 martie, forul roman sa trimita decizia completa si argumentata luata de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal in cazul palmaresului gruparii Politehnica Timisoara.
"Draga domnule, am primit faxul dumneavoastra din data de 23 februarie, inclusiv documentul adresat TAS si datat 15 februarie 2006 (probabil, corect, anul 2007) si am luat cunostinta de informatiile respective. Ulterior am primit un fax expediat de SCS FC Politehnica Timisoara SA pe 23 februarie 2007, prin care ne informa despre decizia luata, pe 22 februarie 2007, de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF, care, aparent, a schimbat decizia TAS. Va cerem sa ne trimiteti decizia completa si argumentata a CAF, pana cel tarziu la 1 martie 2007, intr-o limba oficiala acceptata de FIFA. Va multumim ca ati luat nota si pentru cooperarea din aceasta problema", se arata in adresa trimisa de FIFA catre FRF, semnata de Volker Hesse, membru al compartimentului disciplinar al UEFA si Marko Villiger, director al Departamentului Juridic. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat dreptate, saptamana trecuta, lui FCU Politehnica in litigiul cu SCS FC Politehnica, patronata de italianul Claudio Zambon, in ceea ce priveste palmaresul echipei de fotbal din orasul de pe Bega. CAF a decis "sa admita cererea de revizuire inaintata de FCU Politehnica si sa desfiinteze hotararea Curtii de Recurs Federale din ziua de 12 iunie 2006". Comisia de Recurs Federala a FRF a interzis, in luna iunie 2006, gruparii FCU Politehnica sa foloseasca palmaresul si emblemele fostei asociatii, SC FC Politehnica Timisoara SA. De asemenea, potrivit hotararii din iunie 2006, in cazul in care folosea palmaresul si emblemele fostei asociatii in comunicatele oficiale ale clubului, revistele oficiale si in orice alte materiale de prezentare, atat in forma materiala, cat si electronica, FCU Politehnica urma sa achite catre FC Politehnica SA, pentru fiecare incalcare a deciziei, suma de 5000 de euro. Gruparea prezidata de Marian Iancu a contestat aceasta decizie la TAS. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis, in decembrie 2006, ca dreptatea este de partea lui Zambon. Potrivit deciziei TAS, Comisia de Apel a FRF a fost mandatata sa decida suma pe care FCU Politehnica trebuie sa o plateasca catre SC FC Politehnica SA. FIFA a mai solicitat, saptamana trecuta, FRF, printr-o adresa oficiala, sa puna in aplicare decizia TAS de la Lausanne in privinta numelui si palmaresului gruparii "Poli" Timisoara. Cu toate acestea, CAF a dat dreptate actualei grupari din Liga I, iar acum FIFA cere lamuriri in privinta deciziei forului fotbalistic roman.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.