Zilele trecute, a avut loc la Galeria Galateca (Str. Rosetti nr. 2-4), vernisajul expozitiei cunoscutului pictor Constantin Daradici, fost elev al lui Corneliu Baba. Absolvent al Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu, membru al UAP din 19
Zilele trecute, a avut loc la Galeria Galateca (Str. Rosetti nr. 2-4), vernisajul expozitiei cunoscutului pictor Constantin Daradici, fost elev al lui Corneliu Baba. Absolvent al Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu, membru al UAP din 1979, lucrarile lui Daradici se regasesc in numeroase Saloane nationale si internationale de profil. Pictorul "iscaleste romaneste" toate lucrarile sale, in care regasim vatra caselor taranesti, frumusetea florilor de drum, copacul de umbra si camera de oaspeti... Expozitia este un fel de a vorbi, in culori, al pictorului cu natura, cu tot ce ne inconjoara, despre inocenta, viata si moarte. Nici un portret. Gasim in schimb in fiecare cate o umbra a propriului nostru chip: un colt de deal, o margine de padure, un vas cu flori, o sita pe un colt de masa... Constantin Daradici inchipuie o lume de o simplitate care presupune o maturitate artistica. Expozitia poate fi vizitata pana pe 8 martie. (Carmen Gherghei)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.