Ionut Balba, atacantul lui Poli Iasi, a ramas fara permisul de conducere pentru trei luni, a anuntat Politia Rutiera din capitala Moldovei. Inspectorul principal Cristian Mandru, purtatorul de cuvant al Serviciului Politiei Rutiere Iasi, a explicat i
Ionut Balba, atacantul lui Poli Iasi, a ramas fara permisul de conducere pentru trei luni, a anuntat Politia Rutiera din capitala Moldovei. Inspectorul principal Cristian Mandru, purtatorul de cuvant al Serviciului Politiei Rutiere Iasi, a explicat in ce conditii s-a produs acest eveniment.
"Pe data de 13 februarie, politistii de la Politia Rutiera Iasi l-au testat pe Ionut Balba cu fiola alcoolscop, care s-a inverzit. Din acest motiv, i s-a ridicat pentru trei luni permisul de conducere si a fost sanctionat cu o amenda de 351 de lei. Soferul nu a contestat veridicitatea probelor luate cu fiola, motiv pentru care, intrebat daca vrea sa mai mearga la spital pentru recoltarea probelor biologice, a considerat ca acestea nu mai sunt necesare", a spus Mandru. Potrivit cotidianului Jurnalul de Est din Iasi, alcoolemia lui Balba era cu mult peste limita admisa de lege. "Alcoolemia atacantului se incadra chiar la articolul 79, aliniatul 1, din Codul Rutier, potrivit caruia conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unul la cinci ani. Cu alte cuvinte, Balba risca sa faca puscarie. In aceste conditii, jucatorul a apelat se pare la o ruda apropiata a prietenei sale, nimeni altul decat Ioan Cotuna, unul dintre fostii sefi ai Politiei iesene. Astfel, Balba a scapat ieftin, pedeapsa aplicata fiind doar suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de trei luni", noteaza Jurnalul de Est. Oficialii lui Poli au anuntat ca, deocamdata, nu vor lua nici o masura impotriva fotbalistului, dar ca s-a declansat o ancheta interna. Cum mai multi jucatori ai echipei iesene au fost reclamati in ultima perioada ca si-ar pierde noptile prin baruri, presedintele Sorin Boca si antrenorul Ionut Popa au decis prelungirea cantonamentelor. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.