Dupa doi ani de pauza, Adriana Maris a revenit pe sticla la The Money Channel, unde va prezenta jurnalele de dimineata si unde spera sa invete sa joace la bursa.

De ce ai acceptat oferta The Money Channel?

Oferta a aparut
Dupa doi ani de pauza, Adriana Maris a revenit pe sticla la The Money Channel, unde va prezenta jurnalele de dimineata si unde spera sa invete sa joace la bursa.

De ce ai acceptat oferta The Money Channel?

Oferta a aparut la momentul potrivit si am realizat ca asta voiam, sa ma intorc in televiziune.

I-ai dus dorul?

O vreme nu, ba chiar ma obisnuisem cu ideea ca am iesit din viata de televiziune, dar ramasesem cu defectul de a privi stirile cu ochiul profesionistului si de a vedea lucruri pe care altii nu le vedeau. Incepusem sa ma gindesc la o posibila revenire, dar nu am facut ceva in sensul asta. Lumea presei e mica, iar oferta The Money Channel a venit intimplator.

Ai facut opt ani televiziune la Prima TV. Ai trecut la PR. Revii la televiziune. Nu e periculos genul acesta de trecere dintr-un domeniu in altul?

E incitant sa faci schimbari. Pentru mine a fost o provocare sa fac altceva, sa o iau de la zero intr-o profesie pe care-o stiam doar de la distanta si doar din afara. Iar cele doua meserii sint putin complementare. Nu mi se pare ca exista o demarcatie foarte clara intre ele. Experienta in jurnalism m-a ajutat in PR, iar PR-ul cred ca o sa ma ajute mai departe in televiziune, macar si pentru a-mi vinde imaginea mea mai bine, daca nu pentru a extinde treaba asta la nivelul televiziunii de care apartin.

S-a conturat in Romania un public pentru The Money Channel ?

Desi inca se cizeleaza, exista deja acest gen de public, din clasa de mijloc, cu venituri peste medie, oameni informati, care incep sa caute calitatea in ceea ce se intimpla in jurul lor. Daca pina acum am fost oarecum egali, cred ca generatiile care vin au alte pretentii, incep sa se detaseze de restul lumii si cauta nise.

Ce calitati iti trebuie ca sa vinzi o stire de business?

Nu stiu daca e nevoie de calitati diferite, cred ca tine mai degraba de experienta si de rigoarea pe care le ai ca prezentator de stiri. E important sa intelegi despre ce e vorba ca sa poti transmite mai departe si s-o faci intr-un mod credibil. Si mai cred ca e important, in contextul social in care traim, sa intelegi realitatile economice din jur.

Mie mi se pare mai complicat sa vinzi niste stiri mondene, cu tenta de senzational. Faptul ca m-am dus la un canal de business se potriveste cu stilul meu, mai pe partea serioasa a lucrurilor, spre partea care conteaza.

Ce asteptari personale ai de la acest post? Unde te vezi peste cinci ani?

Deocamdata ma bucur ca fac parte dintr-o echipa tinara, imi place foarte tare atmosfera de aici, imi place ca sint oameni care pun suflet si pasiune in ceea ce fac. Cariera mea de pina acum a fost cu suisuri si coborisuri, nu a avut o ascensiune lina. Nu stiu ce o sa se intimple peste cinci ani, nu ma hazardez sa-mi fac planuri.

La ce te uiti la televizor? Ma uit foarte putin la televizor. Ma uit la stiri, la Realitatea, la Euronews, la CNN, iar de la noi, nu prea am la ce sa ma uit. Mai gasesc cite un film bun la HBO. In afara de "Cronica Circotasilor", la emisiuni nu prea ma prinzi. Vrei sa te pui bine cu circotasii?

Nu, pentru ca am o relatie foarte buna si cu Misu si cu Serban si cred ca sint una dintre persoanele care le-a livrat cea mai putina marfa.

Ai jucat la bursa?

N-am jucat, dar cochetez cu ideea asta. Habar n-am cum se face, dar poate gasesc pe cineva la The Money Channel care sa ma sfatuiasca. Mi se pare o operatiune foarte complicata. N-as indrazni sa mizez nici o mie de lei pe cit stiu eu acum.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.