"Intr-un oras oamenii erau asa de buni ca fiecare avea o statuie(...) Ma duc sa-mi ridic o statuie din partea dumneavoastra". Versurile puse pe un fel de muzica atipica si usor sumbra, in perfecta concordie cu ploaia de afara, i-au delectat ieri p
"Intr-un oras oamenii erau asa de buni ca fiecare avea o statuie(...) Ma duc sa-mi ridic o statuie din partea dumneavoastra". Versurile puse pe un fel de muzica atipica si usor sumbra, in perfecta concordie cu ploaia de afara, i-au delectat ieri pe participantii de la mitingul de sustinere a Monicai Macovei.
Dupa ce au ascultat tot albumul de autor al Adei Milea, oamenii au intrat in atmosfera fireasca de miting cu ajutorul amfitrioanei Alina Mungiu-Pippidi de la Societatea Academica Romana, care le-a pus la dispozitie celor interesati un soi de caiet al consumatorului, unde puteau lasa reclamatii la adresa Senatului, care a adoptat motiunea la adresa ministrului, sau sugestii si impresii legate de persoana Monicai Macovei, de genul: "Nu te lasa Monica" sau "Monica, nu-ti fie frica/ Mafia pica". Dintre politicieni, Monica Macovei n-a fost sustinuta ieri decat de reprezentantii PLD: Raluca Turcan, Mona Musca, Radu F. Alexandru sau Nicolae Vlad Popa. La un moment dat, pe acordurile melodiei "Nu mai respira nici un fluturas" (tot Ada Milea), a aparut ca din senin, in fata Teatrului National, si fostul ministru liberal (actual membru PLD), Gheorghe Flutur. Peledistii au fost asaltati de admiratorii veniti sa o sustina pe Macovei si au dat autografe ad-hoc chiar pe fluturasii de sustinere a ministrului insemnati cu indemnul "Promo nica". Programul a continuat cu scurte discursuri ale liderilor de ONG-uri, organizatoare ale mitingului, episod in care strigatele celor aproape 500 de oameni n-au mai scandat numele lui Macovei si s-au reorientat spre Opozitie. "Jos Voiculescu!", "Jos Motanu", "Jos Iliescu", "Huo, Geoana". Manifestarea si-a intrerupt apoi din nou cursul normal pentru un nou program artistic si tot cu Ada Milea: "Ceausescu-n veci nu moare (...) Ceausesti suntem cu totii", a urlat artista din boxe, dupa care a continuat, cu si mai mult fior: "Mama ei de mama noastra". (C.E./R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.