Fundatia Parada/APEL a anuntat ieri, incheierea programului Phare, "Apel pentru integrarea activa a somerilor pe piata muncii", desfasurat timp de 12 luni in Bucuresti si Ilfov, prin care s-a oferit consiliere sau servicii de mediere pentru ocuparea
Fundatia Parada/APEL a anuntat ieri, incheierea programului Phare, "Apel pentru integrarea activa a somerilor pe piata muncii", desfasurat timp de 12 luni in Bucuresti si Ilfov, prin care s-a oferit consiliere sau servicii de mediere pentru ocuparea unui loc de munca unui numar de 183 de someri. Vicepresedintele fundatiei, Francesco Alosio, a precizat ca in ultimul an si jumatate specialistii in resurse umane se confrunta cu un fenomen mai putin obisnuit pentru piata muncii din Romania, respectiv cu o oferta foarte mare de locuri de munca din partea angajatorilor si cu tot mai putine persoane dispuse sa se angajeze. In plus, pe langa lipsa de interes, romanii dau dovada si de neseriozitate prin faptul ca aplica pentru un post si atunci cand sunt invitati la interviu nu se mai prezinta. Intre explicatiile pe care le au specialistii se afla faptul ca romanii prefera sa plece in strainatate sperand sa obtina locuri de munca mai bine platite. Potrivit lui Alosio, din cele 183 de persoane care au beneficiat de sprijin in vederea angajarii, un procent semnificativ a refuzat sa se angajeze legal, motivand prin faptul ca prin munca la negru si ajutorul social obtin mai multi bani decat daca s-ar angaja legal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.