CCA a decis ieri sa interzica utilizarea mobilelor la meciuri si suspendarea nelimitata a arbitrilor Salomir si Gheorghe.

Prima etapa din 2007 a Ligii I a fost plina de greseli de arbitraj, doua dintre ele dovedindu-se decisive pentru soarta partidelor in care s-au comis. Reactiile sefilor din fotbal au fost prompte si dure, Mircea Sandu si Gheorghe Constantin (seful CCA) promitind masuri imediate. Prima victima sigura este arbitrul clujean Marian Salomir (foto), „care nu va mai fi delegat pe perioada nedeterminata", dupa cum a declarat Constantin. Tonul acuzatiilor la adresa lui Salomir il daduse insa Mircea Sandu, care vineri seara spusese la Kanal D ca arbitrul partidei Otelul - Unirea Urziceni „trebuie trimis sa fluiere la copii si juniori". Principalul lucru care i s-a imputat lui Salomir a fost eliminarea lui Nicu Epaminonda (Unirea) in minutul 5, la o faza care reclama doar un cartonas galben.

Pro domo

Constantin a comentat si faza de la meciul Poli Iasi - FC National, in care fiul sau, Augustus, a avut nevoie de citeva minute pentru a se lamuri cine l-a faultat pe Silvasan in pozitie de ultim aparator. „Din punct de vedere regulamentar, a rezolvat-o bine, era rau daca nu o facea", a spus seful arbitrilor.

Arbitrii sint conservatori cu Steaua

Si Steaua a facut un scandal imens pe seama arbitrajului de care a „beneficiat" la egalul cu UTA. Mihai Stoica a vazut insa o implicare politica in toata afacerea: „Tusierul sucevean Gheorghe, care ne-a anulat un gol valabil, este fiul lui Costica Suceava, membru marcant in Partidul Conservator, acolo unde este coleg cu George Copos. Copos este patronul Rapidului, cu care Steaua se lupta pentru un loc in Champions League". MM a mai spus ca atitudinea arbitrilor fata de Steaua a fost una constant ostila. Presedintele LPF a gasit insa circumstante atenuante greselilor de arbitraj. „Asta e, dom’le, ce sa facem? Fotbal fara scandal se poate? Nu se poate, nene, asa e la fotbal. Peste tot se greseste. Daca va uitati si in campionatele de afara este la fel. Si acolo se greseste. Numai la noi se folosesc greselile de arbitraj ca scuze. Asa se intimpla mereu. Steaua a pierdut doua puncte cu Arad din cauza nervozitatii", a declarat Dragomir.

In schimb, Becali sustine ca Mircea Sandu l-a sunat pe patronul Stelei si a cerut scuze pentru prestatia arbitrilor. Scuzele nu au ramas nici in acest caz fara urmari, asistentul Gheorghe fiind si el suspendat pe termen nelimitat. In plus, CCA a decis sa oblige arbitrii sa inchida telefoanele mobile si sa le predea observatorilor delegati de FRF cu doua ore inainte de inceperea meciurilor, acestea urmind sa li se restituie dupa incheierea partidelor, informeaza FRF. In comunicatul CCA se precizeaza ca „persoanele care vor incalca aceasta dispozitie vor fi sanctionate drastic".