In timp ce Basescu amina numirea lui Cioroianu, Ungureanu se pregateste pentru Parlamentul European.

Mihai Razvan Ungureanu ar putea reprezenta PNL in alegerile pentru Parlamentul European. Informatia este confirmata de surse din PNL, citate de MEDIAFAX, care spun ca inca ministrul Afacerilor Externe l-a informat pe premierul Tariceanu de intentia sa de a candida pentru PE. Discutia dintre cei doi a avut loc ieri, la finalul sedintei conducerii PNL. In timpul sedintei, Ungureanu le-ar fi spus unor colegi din partid ca ar fi interesat de o cariera la Parlamentul European, avind chiar sanse sa preia functia de vicepresedinte al grupului liberalilor europeni (ALDE), detinuta in prezent de Adrian Cioroianu. Potrivit acelorasi surse, Tariceanu ar intentio-na, in calitate de vicepresedinte al Internationalei Liberale, sa faca lobby in favoarea lui Ungureanu pentru a prelua conducerea Comisiei de politica externa a PE.

O discutie de taina a avut loc si intre Basescu si Cioroianu, propunerea PNL pentru functia de sef al MAE. Surse liberale spun ca Cioroianu ar fi primit personal asigurari de la seful statului privind numirea sa in functia de ministru. Ramine de vazut cind. La Antena 3, Cioroianu a confirmat discutia sa cu Basescu. „Nu pot da detalii, e genul de discutie in care cred ca am lamurit anumite lucruri sau cel putin mie mi-au fost mai clare. A spus ca are nevoie de un timp de gindire", a declarat Cioroianu.

Liberalii cer lamurirea situatiei

Viceliderii PNL Crin Antonescu si Teodor Melescanu il critica pe presedintele Basescu cu privire la aminarea luarii unei decizii in cazul ministrului Afacerilor Exter-ne. „Din momentul in care premierul a formalizat propunerea cu privire la nominalizarea lui Cioroianu pentru MAE, starea de provizorat in fruntea diplomatiei romanesti revine exclusiv in responsabilitatea presedintelui", a declarat Crin Antonescu.

Capii de lista Desi nu este clar daca alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc pe 13 mai, partidele au inceput sa-si faca publice ofertele de candidati. PSD va deschide, cel mai probabil, lista cu Vasile Puscas si Adrian Severin. UDMR ii propune pe Nagy Zsolt si Iuliu Winkler in deschiderea listelor electorale. PC merge cu Dan Ioan Popescu si Codrut Seres. Gigi Becali (PNG) si Corneliu Vadim Tudor (PRM) n-au renuntat la ideea de a candida si de a se retrage apoi, in cazul in care ar ajunge parlamentari europeni.