Sute de ore de programe de pe retelele MTV si BET Networks, dar si ale studioului de filme Paramount Pictures, detinute de Viacom, vor fi disponibile gratis pentru utilizatorii Joost.
Viacom a negociat difuzarea materialelor si cu platforma video online YouTube, detinuta de Google. Discutiile au ajuns in impas si, ca urmare, Viacom a cerut retragerea de pe YouTube a peste 100.000 de clipuri video incarcate pe site de catre utilizatori, fara autorizatia Viacom.
In ultimele luni, marile companii media, Viacom, News Corp. si NBC Universal, au discutat lansarea unui competitor YouTube, dar, potrivit unor surse citate de Reuters, planurile au ajuns in impas.
Joost, care foloseste tehnologia peer-to-peer, a fost fondat de Niklas Zennstrom si Janus Friis si a fost lansat in luna ianuarie. Grupul Warner Music Group si compania de productie TV Endemol au semnat, de asemenea, intelegeri de difuzare cu Joost.
Viacom este unul dintre marile conglomerate media din Statele Unite. El detine, printre altele, studiourile Paramount Television, Paramount Pictures si DreamWorks, casa de editura Simon & Schuster, reteaua radio CBS Radio si reteaua de televiziune Showtime.