Liberalii nu sustin in Parlament demersurile opozitiei de a organiza un referendum pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, a anuntat ieri, dupa sedinta conducerii PNL, vicepresedintele Teodor Melescanu. "Pozitia noastra este fo
Liberalii nu sustin in Parlament demersurile opozitiei de a organiza un referendum pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, a anuntat ieri, dupa sedinta conducerii PNL, vicepresedintele Teodor Melescanu. "Pozitia noastra este foarte clara in ceea ce priveste suspendarea presedintelui: nu vedem, la momentul actual, care sunt acele incalcari grave ale Constitutiei", a aratat Melescanu, citat de Mediafax. El a subliniat ca prioritare in acest moment pentru Romania sunt alegerile pentru Parlamentul European. "Din punctul nostru de vedere, a fost facut un apel de catre presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, sa dam prioritate alegerilor europene. PNL nu va sprijini suspendarea presedintelui", a adaugat senatorul liberal. La randul sau, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a sustinut ca Traian Basescu are "tulburari de comportament", dar care nu sunt incalcari ale Constitutiei. "Nu intotdeauna tulburarile de comportament reprezinta o incalcare a Constitutiei", a mai spus Orban.
Cioroianu, resustinut
Conducerea PNL si-a reafirmat sustinerea pentru numirea lui Adrian Cioroianu in fruntea Ministerului de Externe. Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a sustinut ca responsabilitatea pentru "starea de provizorat" de la conducerea dipomatiei romanesti ii apartine presedintelui Traian Basescu. "Din momentul in care premierul a formalizat propunerea cu privire la nominalizarea lui Adrian Cioroianu pentru MAE, starea de provizorat in fruntea diplomatiei romanesti revine exclusiv in responsabilitatea presedintelui. Din punctul nostru de vedere, optiunea a fost clara si o sustinem in continuare", a declarat Antonescu. Vicepresedintele PNL Adrian Cioroianu, nominalizat de liberali pentru functia de ministru de Externe, a confirmat, intr-o declaratie pentru Antena 3, faptul ca a avut, saptamana trecuta, o discutie cu presedintele Traian Basescu, acesta spunandu-i ca are nevoie de "un timp de gandire". "Am avut o discutie cu Traian Basescu in cursul acestei saptamani (saptamana trecuta - n.r.). Nu pot da detalii, e genul de discutie in care cred ca am lamurit anumite lucruri sau cel putin mie mi-au fost mai clare. A spus ca are nevoie de un timp de gandire", a declarat Cioroianu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.