Intre 22 si 25 februarie 2007, la Foligno, in Umbria, s-a desfasurat colocviul "L'immagine riflessa. Italiani in Romania e romeni in Italia" (Imagine reflectata. Italieni in Romania si romani in Italia), organizat de Universitatea La Sapienza din Rom
Intre 22 si 25 februarie 2007, la Foligno, in Umbria, s-a desfasurat colocviul "L'immagine riflessa. Italiani in Romania e romeni in Italia" (Imagine reflectata. Italieni in Romania si romani in Italia), organizat de Universitatea La Sapienza din Roma, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj si de Institutul Italo-Roman de Studii Istorice, in colaborare cu Universitatea din Perugia si sub patronajul unor importante institutii italiene din regiunea Umbria. Au fost de fata la deschidere si au prezentat cuvinte de salut, intre altii, Daniele Mancini, ambasadorul Italiei in Romania si Cristian Valentin Colteanu, ambasadorul Romaniei in Italia. Colocviul, desi continua o traditie academica de colaborare romano-italiana inceputa in 2002, a urmarit sa salute intrarea oficiala a Romaniei in Uniunea Europeana, sa intareasca prezenta romaneasca in mediile culturale italiene si sa stimuleze in continuare raporturile stiintifice si culturale intre Romania si Italia. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.