Ultimele cazuri judecate de FRF, Zambon contra Iancu - legat de palmaresul Politehnicii Timisoara si FC National contra Srhoj si Abiodun - referitor la statutul celor doi fotbalisti, l-au facut pe Iacob sa declanseze un atac dur la adresa lui Mirc
Ultimele cazuri judecate de FRF, Zambon contra Iancu - legat de palmaresul Politehnicii Timisoara si FC National contra Srhoj si Abiodun - referitor la statutul celor doi fotbalisti, l-au facut pe Iacob sa declanseze un atac dur la adresa lui Mircea Sandu si a lui Dumitru Dragomir, prin intermediul unui interviu acordat ziarului ZIUA. Mai mult, Iacov a trimis ieri un memoriu catre FIFA in care sustine ca FRF a incalcat grav regulamentele in cele doua cazuri, solutionate saptamana trecuta de catre Curtea de Arbitraj pentru Fotbal.
Ce reclamati in acest memoriu catre FIFA?
Avem 45 de pagini in care explicam situatia prin care trece atat FC National, cat si eu, o data cu acuzele pe care le-am adus asta-vara lui Dragomir si, apoi, si lui Sandu. Probam cu documente abuzul facut de LPF, prin faptul ca ne-a interzis sa facem transferuri, pentru a-mi forta mana sa vand actiunile pe care le detineam la club. Apoi este conflictul cu Srhoj si Abiodun, intretinut si ajutat de FRF, iar aici primul responsabil este Sandu. El s-a implicat vadit de partea Timisoarei, o data in disputa cu Zambon, pentru palmares, apoi in cazul acestor jucatori. Sandu si-a permis sa comande un audit, pentru ca nu i s-a parut decizia corecta, iar pe audit nu apare nici macar numele avocatului care l-a facut. Este o magarie a lui Sandu.
Practic, cereti o ancheta a FIFA.
Da. FIFA trebuie sa vada cum se incalca regulamentele la FRF, piesa de rezistenta fiind cazul Zambon, in care, in curand, voi fi parte implicata. Federatia va primi o sanctiune drastica si va fi pacat pentru ca vom suferi toti. Nu e posibil ca Sandu sa spuna ca patrimoniul trebuie sa apartina unui oras, nicidecum unei persoane. Sandu traieste in alta lume, nu intelege ca patrimoniul unei companii apartine unei persoane sau unei familii. Sandu incepe sa devina mai vinovat decat Dragomir. Eu, din cate stiu, Dragomir il are la mana pe Sandu, cu anumite hartii... Sunt cateva lucruri cu care il are la mana!
Cu cei doi jucatori cum ramane?
Sandu schimba comisiile cum vrea, a facut infractiuni in acest caz, a chemat in birou un membru al comisiei... FIFA spune ca membrii sunt alesi pe patru ani, sunt inamovibili si nu pot fi schimbati! Uite ca Sandu a reusit sa-i schimbe! Ce face Sandu in fotbal e mai grav decat ceea ce face Dragomir! Dragomir ramane tot un gainar, el tot va fura oua din cotetul gainii. Asta e nivelul lui. Dar Sandu acopera niste infractiune deja!
Dupa aceste declaratii o sa fiti iarasi suspendat.
N-are de unde sa ma suspende Sandu! S-ar putea sa fie el suspendat! Sau sa se trezeasca sa plece prin America, ca a mai plecat acolo cineva din familia lui. Poate se apuca de tenis. Sandu si-a dat arama pe fata in ultimele luni. Eu il intreb: daca tot spune ca il acuz asa de grav, de ce nu sesizeaza Parchetul? Daca eu il fac partas la trafic de influenta si la favorizarea infractorului, de ce nu se duce la Parchet? Pentru ca ii este frica! Se simte cu musca pe caciula, cu aranjamente, cu favoruri... Cei doi jucatori fac 1,5 milioane de dolari. Sandu este partas la aceasta infractiune! El schimba comisiile, nu Comitetul Executiv. Comitetul face cum ii spune Sandu. L-a gasit pe Lupescu, ca e tanar, dar care face pe fata mare! Cum isi permite Lupescu sa-l sune pe secretarul general al Comisiei de Disciplina in cazul Zambon contra Fulgerul Bragadiru, sa-i spuna ca vine un oficial cu cineva de la Timisoara sa rezolve problema palmaresului? Au o decizie TAS, trebuie sa o aplice! Lupescu stiti ce face? Se ascunde cum o facea cand juca la un club din tara. Hai sa facem blat, dar sa nu stie Lupescu! Pai, el e prost, nu era pe teren, sa vada ca e blat? El face pe fata mare. Lupescu trebuia sa se ia de gat cu Sandu si cu Kassai, nu sa-i acopere.
I-a criticat, atunci cand era la un sindicat...
Da, apoi s-a vazut cu scaunul de director general la FRF! Pai, Lupescu la FRF este sef peste maturi si surcele!
Credeti ca FIFA va interveni?
FIFA va aplica in cazul Zambon contra Fulgerul Bragadiru decizia de la TAS. Va dispune o ancheta, pentru ca am mai trimis un material, vom trimite si un avocat acolo, apoi se vor dispune sanctiuni pentru FRF. Iar in cazul Srhoj si Abiodun, federatia nu recunoaste actele facute de autoritatile romane. Cei de la FRF sunt cei mai mari infractori! Ei nu recunosc ca cei doi au cu FC National permis de munca, permis de sedere, emise de Ministrul Muncii si de Ministerul de Interne! FRF este cumva peste Guvernul Romaniei? Iar Sandu a facut si trafic de influenta atunci cand a intervenit la comisii, ca jucatorii sa fie declarati liberi de contract. Daca e curat, de ce nu face plangere penala impotriva mea? Ca stie ca pe el il ia Parchetul! Eu cer sesizerea Parchetului in aceste doua cazuri! Aici este vorba despre trafic de influenta, de abuz in serviciu si favorizarea infractorului! Ba, mai mult, Sandu a spus ca el stie cine face trafic de influenta la comisii! Pai, in acest caz, el este complice, cat timp stie si acopera o infractiune!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.