Mircea Geoana si al sau PSD au inceput din nou sa se balbaie in privinta suspendarii presedintelui Traian Basescu. Dupa ce a batut moneda timp de doua saptamani pe necesitatea infiintarii unei Comisii de ancheta care sa analizeze toate posibilele inc
Mircea Geoana si al sau PSD au inceput din nou sa se balbaie in privinta suspendarii presedintelui Traian Basescu. Dupa ce a batut moneda timp de doua saptamani pe necesitatea infiintarii unei Comisii de ancheta care sa analizeze toate posibilele incalcarile ale Constitutie, de care seful statului, ieri Geoana s-a dezis de "Comisia Watergate".
Liderul PSD a uitat brusc de orele petrecute la talk-showuri si de declaratiile facute in presa in care aduce argumente in favoarea acestei Comisii. El a spus ca PSD va sustine o astfel de comisie doar daca un alt grup parlamentar si-o va asuma. Geoana a aratat ca pozitia PSD de a nu sustine infiintarea unei comisii de ancheta, dupa ce, in prealabil, anuntase ca va solicita instituirea acesteia, nu reprezinta o reconsiderare a strategiei.
"Nu este vorba de o reconsiderare de strategie. Daca un grup parlamentar va simti nevoia de clarificari, este obligatia noastra sa cream conditiile pentru a afla cat mai multe elemente", a aratat Geoana. In fapt, liderii PSD se tem ca o "Comisie Watergate" ar induce in randul populatiei ideea ca social-democratii nu sunt siguri de argumentele invocate de ei in cererea de suspendarea si nu pot merge cu documentul direct la Curtea Constitutionala. Un alt motiv al abandonului il constituie si faptul ca infiintarea comisiei parlamentare ar intarzia procedura de suspendare a presedintelui. "Nu ne-am razgandit. Daca vor exista colegi de la alte grupuri parlamentare care vor cere infiintarea unei astfel de Comisii, atunci PSD o va sustine", a declarat Mircea Geoana, sustinand ca social-democratii "nu vor sa se interfereze "in decizia Parlamentului pe o astfel de tema. "Nu este vorba de o reconsiderare de strategie. Dar nici nu am fi nefericiti ca cineva sa propuna o comisie de ancheta", a adaugat Geoana.
Roxana ANDRONIC


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.