Potrivit unor surse judiciare, Iliescu ar urma sa primeasca in aceasta saptamana instiintarea in aceasta privinta.
Avand in vedere ca fostul sef al statului este inculpat in acest dosar, unele dintre acuzatii fiind foarte grave, anchetatorii vo
Potrivit unor surse judiciare, Iliescu ar urma sa primeasca in aceasta saptamana instiintarea in aceasta privinta.
Avand in vedere ca fostul sef al statului este inculpat in acest dosar, unele dintre acuzatii fiind foarte grave, anchetatorii vor sa afle daca acesta a avut discernamant pentru faptele de care este acuzat.
Dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, in care sunt cercetate aproximativ 20 de persoane, printre care si fostul sef al statului Ion Iliescu, este aproape de finalizare, potrivit declaratiilor anchetatorilor. Acuzatiile din dosar sunt extrem de grave, incluzand subminarea puterii de stat si a economiei nationale, lipsire de libertate in mod ilegal si crime contra umanitatii.
Fostul presedinte al Romaniei declara dupa una din audierile de la Parchet ca ar fi o mare aberatie sa fie trimis in judecata. "Cum poti sa acuzi seful statului pentru atac la adresa institutiilor? Lucrurile se vor lamuri pe fond ulterior", declara Iliescu. Intrebat de ziaristi ce parere are despre acuzatiile care i-au fost aduse, Iliescu nu a vrut sa comenteze, spunand doar ca "depinde cine acuza".
Bogdan GALCA


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.