Anul acesta Festivalul si Concursul International "George Enescu" (1-23 septembrie) se va desfasura, concomitent in sapte orase - Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Brasov, Bacau, Sibiu - si va beneficia, cel putin aparent, de o mai buna mediatizar
Anul acesta Festivalul si Concursul International "George Enescu" (1-23 septembrie) se va desfasura, concomitent in sapte orase - Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Brasov, Bacau, Sibiu - si va beneficia, cel putin aparent, de o mai buna mediatizare. Pana in prezent, exista parteneriate (externe) parafate de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) - principalul organizator - cu CNN, Mezzo, Euronews si Radio France International.
Un prim parteneriat a fost semnat cu CNN Turner Broadcasting System Inc., reprezentat prin CNN International Television si CNN International Interactive. Astfel, reteaua internationala de stiri va prezenta spotul publicitar in America si Europa si va expune banner-ul Festivalului pe site-ul propriu, precizeaza Mediafax citand un comunicat al organizatorilor. In plus, CNN va avea un corespondent special in Romania pe perioada desfasurarii festivalului. Mezzo va anunta festivalul prin emisiunile sale "Magazine des Festivals" si "Agenda". Postul TV este interesat si de preluarea unor evenimente din cadrul festivalului de la Bucuresti. Euronews va difuza spoturi publicitare despre "Enescu", pe o perioada de aproximativ 13 saptamani, si va avea un corespondent special in Romania in luna septembrie. Radio France International a prelungit parteneriatul, inceput in 2005, cu organizatorii Festivalului "George Enescu", in vederea mediatizarii evenimentului in Franta si in tarile francofone. Pentru promovarea manifestarilor in tara, MCC a semnat inca de anul trecut un parteneriat cu posturile publice de radio si televiziune. In urma incheierii acestor parteneriate, organizatorii editiei din acest an a Festivalului Enescu - Ministerul Culturii si Cultelor si Artexim - spera ca manifestarile sa fie mai bine promovate decat in anii precedenti.
Editia a XVIII-a se va deschide cu un concert sustinut de 15 cantareti romani care evolueaza mai mult pe scene internationale, printre care: Nicoleta Ardelean, Roxana Briban, Cellia Costea, Elena Mosuc, Adina Nitescu, Carmen Oprisanu, Alexandru Agache, Szabo Balint, Stefan Ignat, George Petean si Marius Vlad. Ei vor fi acompaniati de Orchestra Operei Nationale din Bucuresti, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.
Institutiile care vor participa la festival din partea Romaniei sunt: Filarmonica "George Enescu", Formatiile Muzicale ale Societatii Romane de Radiodifuziune, Opera Nationala din Bucuresti, Filarmonica Transilvania din Cluj, Filarmonica Moldova din Iasi. Pe langa acestea, in vederea participarii la festival au fost contactate Filarmonica din Munchen, Filarmonica Toscanini, Orchestre de Paris, London Symphony Orchestra, Filarmonica din Dresda, Oslo Philarmonic, Russian National Orchestra si Rotterdam Symphony Orchestra.
Festivalul va fi, de asemenea, promovat de catre Autoritatea Nationala pentru Turism - alaturi de "Sibiu, capitala europeana" si Delta - la toate targurile internationale de specialitate la care Romania va fi prezenta. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.