A trecut ceva vreme de cand Suveranul impreuna cu Voevodul Mihai au efectuat o vizita in Anglia, dar ecourile acestei vizite continua si acum in presa engleza.
Ziarele engleze de Luni se ocupa indelung si de persoana Marelui Voevod Mihai, pe care-l prezinta cititorilor englezi in cele mai favorabile culori. Astfel, "Daily Mail" subliniaza ca Mostenitorul Tronului Romaniei este "un tanar de 17 ani, inalt, cu maniere distinse. Anglia il va iubi, adauga ziarul - pentru modestia sa, precum si pentru constiinta pe care o are despre viitoarele sale raspunderi legale".
Corespondentul ziarului "Ziua" la Londra, si-a amintit ca in acele zile in care inaltii oaspeti erau in capitala britanica, autoritatile au indemnat populatia sa-i ovationeze cu urale in limba romana.
Astfel "Daily Express" titra pe prima pagina: "Primiti pe Suveranul Romaniei si pe Marele Voevod Mihai cu urale si pana in ziua sosirii invatati sa strigati in limba romana - "Traiasca Regele! - adauga ziarul, care explica apoi poporului englez cum se pronunta aceste doua cuvinte.
ZIUA, 27 februarie 1939