Aproximativ 50.000 de masini din Bucuresti care au certificate de inmatriculare mai vechi de 2001 risca sa fie radiate incepind din martie.

„Au fost trimise peste 100.000 de instiintari proprietarilor de masini, fie ale caror certificate de inmatriculare nu au fost schimbate conform noii legislatii, fie catre cei care nu si-au facut inspectia tehnica periodica a masinii sau nu au incheiat asigurarile de raspundere civila. Neschimbarea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare conduce la radierea autovehiculului, iar lipsa ITP-ului si a asigurarii de raspundere civila conduce la suspendarea certificatului de inmatriculare", a declarat ieri comisarul Dan Mosescu, seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti, citat de MEDIAFAX. El a precizat ca jumatate din instiintari ii privesc pe cei cu certificate expirate.

Potrivit articolului 6 din Legea nr. 432/2006, ,,in cazul vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare, eliberate in conformitate cu Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966, nu au fost preschimbate pina la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se radiaza de drept daca detinatorul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii’’. Termenul expira pe 6 martie, data de la care Politia Rutiera va incepe radierea din oficiu a masinilor cu certificate de inmatriculare vechi. Pentru lipsa ITP sau a asigurarii, amenda este intre 3.000 si 5.000 de lei, cu suspendarea certificatului de inmatriculare.