Concert de senzatie, vinerea trecuta, la Casa de Cultura a Studentilor "Grigore Preoteasa". Vedetele serii - formatia de rock TROOPER, considerata de experti si public a fi cea mai buna trupa romaneasca de heavy-metal, la ora actuala, urmas al "monst
Concert de senzatie, vinerea trecuta, la Casa de Cultura a Studentilor "Grigore Preoteasa". Vedetele serii - formatia de rock TROOPER, considerata de experti si public a fi cea mai buna trupa romaneasca de heavy-metal, la ora actuala, urmas al "monstrului sacru" - IRIS. De altfel, TROOPER este singura formatie romaneasca cu un album "tribut" pentru o alta trupa romaneasca ("Gloria - A Tribute to IRIS"). Ca sa incheiem paralela, IRIS - "Steaua ta" - pare sa fie pe mani bune, "chiar de va cadea", vorba celebrei compozitii a lui Florin Ochescu si Cristi Minculescu, TROOPER o va ridica... "Tot mai sus!" Daca IRIS ramane, orice ar fi, "Nationala de rock a Romaniei - Maxima", atunci, cu certitudine, TROOPER este "nationala de tineret..."
Si daca sonorizarea nu s-a ridicat la cel mai inalt nivel - desi "Banderas", sunetistul trupei a facut tot posibilul, tot n-a izbutit sa scape de anumite reverberatii neplacute datorate acusticii salii, fapt semnalat si de baietii de la "Napalm Death", care au concertat de curand acolo - atmosfera a fost, in schimb, incendiara. Piese ca "Strigat", "Amintiri", "Tari ca muntii", "Doar a mea", "Totul e fals", "Nu mai conteaza" si "Dispari din ochii mei!" - ultimile doua de pe albumul "Electric", lansat in noiembrie 2006 - au facut furori, la concertul organizat de "Instant Distribution", cu un public dezlantuit in fata camerelor de luat vederi ale televiziunii. "Balaurul" a facut adevarate cascade pe chitara pe care a primit-o chiar in acea seara, pe scena, de la cunoscutul lutier Cristian Grosu ("Grosmann"), iar "Coyotul" s-a lansat intr-un registru vocal de exceptie. Foarte buni si restul componentilor, "Oscar", "Popa" si "John", fara de care soundul TROOPER ar fi de neconceput.
La final, sa zicem cateva cuvinte si despre cei care au cantat in deschidere. Mai intai - "X-plod", deja cunoscuta trupa de rock formata din copii - Andrei, voce - 8 ani; Cristian, chitara - 13 ani; Florian, bas - 9 ani; Iulian, tobe - 11 ani, care performeaza deja compozitii proprii, ce au electrizat publicul. Am remarcat "Piticul", "Noaptea lupilor", "Rock Ad-hock", "Balada" - desi o piesa grea, cantata cu mare virtuozitate de micul chitarist - si "Egoistul". De mare efect si prestatia "Cyfer's Sin", trupa ce promoveaza un blues-rock de inalt nivel intrumental, foarte apreciata in cluburile de gen din Romania. (B.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.