XV-le Irlandei a batut la scor-record Anglia, pe un stadion pe care din 1920 n-a mai calcat picior de sportiv din Regatul Unit.

Arena Croke Park, din Dublin, a cunoscut botezul rugby-ului in urma cu 16 zile, insa despartirea de Landsome Road a fost cu ghinion pentru selectionata „trifoiului", invinsa de Franta cu 17-20. In etapa a treia a Turneului celor 6 Natiuni, simbata, acelasi stadion a gazduit un meci plasat intr-un context istoric tragic pentru gazde, fiind pentru prima oara cind un sportiv din Regatul Unit a pus piciorul in mitica arena, dupa anul 1920. Fortele britanice au tras atunci in multimea ce asista la un meci de fotbal galic si au omorit 14 persoane, ceea ce avea sa ramina in istorie ca Bloody Sunday, parte a Razboiului de Independenta a Irlandei (1919-1921). Croke Park, care din 1895 gazduieste meciuri de hurling, camogie si fotbal galic, a fost teatrul razbunarii sportive a irlandezilor, care au umilit „XV-le trandafirului", al campioanei mondiale, Anglia, cistigind cu 43-13. A fost cea mai severa infringere a perfidului Albion, precedentul record al Irlandei in fata Angliei datind din 1947 (22-0).

O victorie istorica a obtinut si Italia, prima in deplasare in Turneul celor 6 Natiuni, 33-17 in Scotia. Ambele ne vor fi adversare in septembrie, in grupa C a CM, iar succesul echipei antrenate de Pierre Berbizier e de rau augur pentru nationala Romaniei, care spera la o victorie macar in fata Italiei, intr-o grupa din care mai face parte Noua Zeelanda.