Dotarea medicilor de familie cu aparatura necesara monitorizarii starii de sanatate a populatiei se va face, in cel mai bun caz, in vara acestui an, a declarat sambata, la Tecuci, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. El sustine ca vinovat de intarz
Dotarea medicilor de familie cu aparatura necesara monitorizarii starii de sanatate a populatiei se va face, in cel mai bun caz, in vara acestui an, a declarat sambata, la Tecuci, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. El sustine ca vinovat de intarzierea programului, care trebuia demarat la 1 ianuarie 2007, este Parlamentul. "In sfarsit, Hotararea de Guvern este gata. E la avizari la ministerele respective, si sper ca in doua saptamani sa fie avizata. Cu aproximatie, mai urmeaza intre 100-120 de zile procedurile de licitatie pe care trebuie sa le indeplinim", a spus Nicolaescu.
Intrebat cand va fi rezolvata problema pacientilor care asteapta ani de zile sa obtina o proteza, ministrul a raspuns, initial, ca nu este problema institutiei pe care o conduce, apoi a avansat o data: cel tarziu in 2008, transmite corespondentul Mediafax. "Aceasta intrebare ar trebui adresata Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pentru ca Ministerul Sanatatii nu are nici un atribut in acest sens, din 2005. (...) Dupa modificrea legislativa pe care am propus-o, lista de asteptare la proteze se reduce la un an", a anuntat Nicolaescu. In privinta celor aproximativ 200 de milioane de lei, reprezentand datorii din 2005 neachitate farmaciilor sau furnizorilor de materiale sanitare, Nicolaescu a anuntat ca vor fi achitate in cursul acestui an. Ministrul sustine ca datoriile nu au fost onorate pana acum deoarece i-au fost aduse la cunostinta tarziu si nu au mai putut fi prinse in bugetul pe 2007. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.