Garda Nationala de Mediu si conducerea Mittal Steel Galati au ajuns la un acord privind accelerarea investitiilor in domeniul protectiei mediului, dar vor continua actiunile de tragere la raspundere a responsabililor din cadrul combinatului pentru ne
Garda Nationala de Mediu si conducerea Mittal Steel Galati au ajuns la un acord privind accelerarea investitiilor in domeniul protectiei mediului, dar vor continua actiunile de tragere la raspundere a responsabililor din cadrul combinatului pentru nerespectarea planului investitional de mediu, a declarat Silvian Ionescu, seful GNM. Conducerea Garzii a avut o intrevedere cu directorul Mittal Steel pentru Europa, Surojit Ghosh, si cu Augustine Kochuparampil, director executiv al companiei, la solicitarea acestora. "Reprezentantii Mittal au declarat ca vor prezenta un masterplan imbunatatit pentru investitiile de mediu de la combinatul galatean, care vor depasi cele 100 de milioane de euro, prevazute in planul de conformare", a spus Silvian Ionescu. Garda de Mediu a atras de mai mult timp atentia ca investitiile de mediu de la combinat nu au respectat planul asumat, in conditiile in care pe 17 martie expira autorizatia de mediu primita in 2002. Ionescu a sustinut, in mai multe randuri, ca va face plangeri penale impotriva responsabililor combinatului pentru "neconformarile din culpa proprie la legislatia de mediu", pentru ca nu poate suspenda activitatea societatii. Ionescu a declarat, ieri, ca va face aceste plangeri penale, care vizeaza in special fosti sefi de la Mittal. In prezent, cele mai grave probleme de mediu de la Mittal Steel vizeaza haldele de steril, poluarea apei utilizata in combinat, depozitele de deseuri, cele de azbociment. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.