Nu despre ministrul Monica Macovei este vorba in zvircolirile celor care ii vor demisia, ci despre infractorii de rang national care isi vad amenintate viitoarele tunuri financiar-economice. Ar trebui sa repetam pina pricepe toat


Nu despre ministrul Monica Macovei este vorba in zvircolirile celor care ii vor demisia, ci despre infractorii de rang national care isi vad amenintate viitoarele tunuri financiar-economice. Ar trebui sa repetam pina pricepe toata lumea: motiunea sustinatorilor oligarhilor puscariabili din Senat impotriva ministrului Justitiei are de-a face doar cu sindicatul tunarilor. A celor care au devalizat banci, au pustiit averea publica, au bagat mina in active, in terenuri, in mosteniri financiare oculte ale Securitatii. Restul sint vorbe. Ce ne poate oferi, spre exemplu, Victor Ponta in lupta impotriva coruptiei, altceva decit vorbe. O sa spuna ca este in opozitie. Nici o problema: are de lucru si aici. Ar putea sa ceara plecarea din partid a celor cu dosare in justitie si care defileaza cu ele prin ograda pesedista. Atit Mircea Geoana, cit si Victor Ponta se afla, prin atitudinea lor, in slujba directa a oligarhilor si le sustin interesele. Ce argumente au impotriva Monicai Macovei? A facut mai mult Rodica Stanoiu? Cine are cel mai mare interes ca aceasta sa plece nu e greu de vazut: de la Adrian Nastase la Victor Hrebenciuc, de la Dan Voiculescu la Dinu Patriciu. A sustine demisia Monicai Macovei inseamna a-i servi direct pe acestia. Problema lor nu e ca ministrul a facut sau nu reforma, ci faptul ca le garanteaza magistratilor independenta. Aici e buba. Restul sint porcarii demagogice. Nu mai exista, se pare, telefonul care protejeaza politic. Mafia politico-economica se da de ceasul mortii, se agita, se cheltuieste retoric pe la televiziuni doar, doar obtine demisia. Semnalul unei asemenea ispravi ar fi foarte important pentru magistrati. Partidul anti-Macovei stie ca acestia trebuie pastrati cu orice chip sub control politic. Multi dintre judecatorii Romaniei nici nu isi dau seama cit de importanti sint si ce rol vital ar trebui sa joace in societatea romaneasca. Cei din generatiile care au facut parte din vechile complete de judecata au, din pacate, reflexe de subordonare fata de Securitate si fata de partid. Judecatorii acestia se simt inconfortabil cind trebuie sa dea o sentinta impotriva unui demnitar. Pericolul cel mare e ca incapatinarea ministrului Macovei de a sustine independenta magistratilor ar putea da roade. Acest fapt ar fi o lovitura mortala pentru jefuitorii tarii. Ar fi inceputul sfirsitului. Nu Monica Macovei este in joc, ci batrinele reflexe de subordonare ale Justitiei care incep sa isi piarda consistenta. Reforma Justitiei se petrece in constiintele celor de la prezidiile instantelor, aici e nevoie de revolutie, de o noua cultura si de un alt sistem de valori morale. Restul sint diversiuni ale puscariabililor si ale celor care ii slujesc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.