Satenii din Glod au fost invitati la mai multe show-uri televizate din Londra, unde au explicat cum au fost indusi in eroare de realizatorii comediei „Borat". Reprezentantii localnicilor din comuna dimboviteana Glod au depus simbata o petitie impotriva casei de filme care a produs controversata pelicula „Borat", se arata pe site-ul realitatea.net. Satenii dimboviteni, insotiti de un avocat, sint gazduiti de citeva zile in capitala Angliei si arata cu degetul de pe ecranele televiziunilor britanice inspre nedreptatile producatorilor americani.

Ei sustin ca au fost indusi in eroare de echipa de filmare, care i-a asigurat ca vor figura intr-un documentar legat de conditiile extreme in care traiesc. In plus, din cele 70 de lire sterline promise pe ziua de filmare, ei pretind ca au primit doar trei.

Acuzatiile au fost insa negate de reprezentantii studiourilor 20th Century Fox, aflate in spatele peliculei. Glodenii nu sint singuri in initiativa lor penala, mai multe persoane declarind ca au fost pacalite sa apara in film.

Controversele internationale au facut insa ca „Borat" sa obtina un urias succes de box-office, cu incasari de 20 de milioane de lire sterline in Marea Britanie si 90 de milioane de dolari in Statele Unite.