Conservatorii i-au dat ieri un ultimatum premierului Calin Popescu Tariceanu, cerandu-i printr-o rezolutie adoptata de Consiliul National reunit ieri, sa se prezinte in Parlament, pana pe 12 martie cu un Guvern restructurat, format doar din ministri
Conservatorii i-au dat ieri un ultimatum premierului Calin Popescu Tariceanu, cerandu-i printr-o rezolutie adoptata de Consiliul National reunit ieri, sa se prezinte in Parlament, pana pe 12 martie cu un Guvern restructurat, format doar din ministri liberali. In caz contrar, pe 13 martie, PC a anuntat ca va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului. Reprezentantii PC au mai cerut modificarea Constitutiei, pentru ca Romania sa devina republica parlamentara. De asemenea, liderul conservatorilor Dan Voiculescu l-a poreclit pe seful statului "Traian Pinochio", pe motiv ca "este unul dintre cei mai mari mincinosi ai istoriei universale".
Reprezentantii PC in frunte cu Dan Voiculescu i-au transmis ieri premierului Tariceanu sa vina cu o formula restructurata de Guvern, compusa doar din liberali, pana pe 12 martie. "Imi pare rau sa o spun, dar asistam la un esec al Cabinetului Tariceanu. Calin Popescu Tariceanu trebuie sa inteleaga acum ca Alianta DA nu mai exista; incercarea de a o revigora este esuata", a motivat Dan Voiculescu initiativa PC. "Va propun sa punem piciorul in prag, ferm, hotarat, si sa-l anuntam pe premier - poate sa fie si ultimatum - ca asteptam in Parlament, pana pe data de 12 martie, propunerea domnului Tariceanu cu un guvern minoritar, monocolor, liberal", a continuat Voiculescu. Acesta l-a avertizat pe Tariceanu ca, in cazul in care nu se va prezenta pana la termenul acordat cu formula solicitata, PC va initia o motiune de cenzura impotriva Guvernului. "Va cade Guvernul in Romania si vom vedea!", a conchis grav seful PC.
"Traian Pinochio"
"Avem un presedinte ipocrit, iresponsabil si nepriceput! (...) Este unul dintre cei mai mari mincinosi ai istoriei universale", si-a reluat Voiculescu refrenul impotriva presedintelui Basescu. De data aceasta insa a venit si cu o porecla, care a fost primita cu mare amuzament de sala: "Traian Pinochio". "Domnul Traian Pinocchio nu-si vede nici consiliera sa de suflet, pe doamna Elena Udrea, care a <<suuupt>> bani grei de la guvernarea pesedista", si-a argumetat liderul PC eticheta data sefului statului. Tocmai de aceea, liderul PC a anuntat ca partidul sau va continua demersurile de suspendare a sefului statului din functie.(Valentina DELEANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.