Mugur Preda a infiintat, impreuna cu Nicolae Dumitru, SC NIRO Distribution Group SA. Inainte de 1989 Mugur Preda a fost ofiter de securitate. Dupa decembrie 1989, Mugur Preda a devenit seful serviciului secret al Ministerului de Interne (UM 0215)
Mugur Preda a infiintat, impreuna cu Nicolae Dumitru, SC NIRO Distribution Group SA. Inainte de 1989 Mugur Preda a fost ofiter de securitate. Dupa decembrie 1989, Mugur Preda a devenit seful serviciului secret al Ministerului de Interne (UM 0215) Prahova.
Ion Badea este purtatorul de cuvant al grupului NIRO si directorul departamentului de imagine al SC NIRO '95 IMPEX SA. Ion Badea este fostul purtator de cuvant al Parchetului National Anticoruptie (PNA). Ion Badea a absolvit Scoala Militara de ofiteri de Militie in 1980 si a fost ofiter de Militie si Politie pana in 2000, cand a fost numit consilier pentru relatia cu Parlamentul si Presa al lui Petru Lificiu, ministrul PSD-ist al Apelor si Protectiei Mediului. Intre 2002 si 2003, Ion Badea a fost seful Biroului de presa al Inspectoratului General al Politiei (IGP). In 1 decembrie 2003, a fost numit purtator de cuvant si ofiter pentru relatia cu presa la PNA. In aprilie 2005, a fost trecut in rezerva, devenind purtatorul de cuvant al NIRO.
Ilie Suba este directorul general al SC DRAGONUL ROSU SA, firma din cadrul grupului NIRO. Absolvent al Facultatii de Litere din Cluj in 1972, Ilie Suba a fost angajat imediat ca ofiter de Securitate. Pana in decembrie 1989, a fost ofiter al Securitatii Municipiului Bucuresti, profilat pe problemele tineretului si studentilor. Intre octombrie 1991 si februarie 1992, a fost expert la comisia senatoriala pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989 condusa de Sergiu Nicolaescu. Din februarie 1992 pana in decembrie 1993, a fost comandantul UM 0156 - Directia Antiterorista din SRI. Intre ianuarie si martie 1994, Ilie Suba a fost expert guvernamental pe probleme de siguranta nationala in Guvernul Vacaroiu. Din martie 1994 pana in noiembrie 2000, a fost directorul administrativ si de resurse umane al World Trade Center Bucuresti. Din noiembrie 2001 pana in octombrie 2002 a fost director de departament al Companiei Nationale Aeroportul International Bucuresti Otopeni SA, devenind ulterior director general adjunct al aceleiasi institutii. A intrat in grupul NIRO in noiembrie 2003, ocupandu-se in prezent, in calitate de director general al SC DRAGONUL ROSU SA, de constructia cartierului chinezesc de la marginea Bucurestiului.
Mihai Neacsu este director de investitii in cadrul NIRO '95 IMPEX SA. Mihai Neacsu a lucrat in Securitate timp de 34 de ani, intre 1965 si 1989, si a ramas in SRI pana in 1996. Intre 1996 si 2000, Mihai Neacsu a lucrat la Regia Autonoma RASIROM din subordinea Serviciului Roman de Informatii. Intre 2001 si 2003, Mihai Neacsu a fost directorul general al ASTRA Asigurari. (Mugur CIUVICA)
Dan Gheorghe, director general la Niro
Dan Gheorghe a devenit, in 2005, directorul general al SC NIRO '95 IMPEX SA. Dan Gheorghe este fostul sef al serviciului secret al Ministerului de Interne (UM 0215). Dan Gheorghe a absolvit Scoala de ofiteri a Ministerului de Interne in 1969, fiind imediat incadrat in Securitate, in UM 0800 Bucuresti. A fost ofiter la Securitatea Municipiului Bucuresti, unde a raspuns de Intreprinderea de Transport International, apoi de sectorul "studenti". In 1988, a fost mutat in cadrul structurii informative a Unitatii Speciale de Lupta Antiterorista (USLA), cu gradul de maior. In martie 1990, a fost numit comandant al Brigazii Antiteroriste din SRI, fiind avansat la gradul de colonel. In 1992, a trecut la SIE fiind avansat la gradul de general de brigada de Ion Iliescu. In toamna lui 1993, Dan Gheorghe a fost numit seful UM 0215, serviciul secret al Ministerului de Interne, functie pe care a detinut-o pana in martie 1997. In perioada in care a fost condusa de Dan Gheorghe, UM 0215 a fost implicata in mari scandaluri de coruptie (afacerea Jimbolia, devalizarea Bancorex etc.). De altfel, Dan Gheorghe a fost unul dintre beneficiarii creditelor preferentiale de la Bancorex. Trecut in rezerva dupa 1997, Dan Gheorghe a fost reactivat in SRI in martie 2001. La sfarsitul anului 2001, Dan Gheorghe a fost numit in fruntea Departamentului de Securitate al Aeroportului Otopeni. In 2003, a fost promovat director adjunct al serviciului secret al Ministerului Justitiei - Serviciul Independent de Protectie si Anticoruptie (SIPA). A fost inlaturat din functie in martie 2005, devenind imediat directorul general al SC NIRO '95 IMPEX SA. (Mugur CIUVICA)
De la Crima Organizata la protectia Niro
Octavian Cornateanu este directorul administrativ al SC NIRO '95 IMPEX SA. Octavian Cornateanu este fostul sef al Sectorului Crima Organizata din serviciul secret al Ministerului de Interne (UM 0962, fosta UM 0215). Octavian Cornateanu a absolvit Scoala Militara de ofiteri de Militie in 1974. Pana in decembrie 1989, Octavian Cornateanu a fost adjunctul sefului serviciului Judiciar al Militiei Sectorului 3 Bucuresti, sef Birou Judiciar la sectiile de Militie 10, 11 si 12 din Bucuresti, devenind seful Serviciului Judiciar al Militiei Capitalei. Dupa decembrie 1989, a ajuns seful Serviciului Politiei Criminale din Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, iar apoi seful Sectorului Crima Organizata din UM 0962. Ca si Dan Gheorghe, Octavian Cornateanu a fost unul dintre beneficiarii creditelor preferentiale de la Bancorex. Cornateanu a intrat in grupul de firme NIRO in 2001 in calitate de director general al SC OVERLAND GUARD SRL, firma de protectie si paza a lui NIRO. (Mugur CIUVICA)
Documente pe Internet
GIP publica CV-urile si cartile de munca depuse la instanta de Octavian Cornateanu, Ion Badea, Ilie Suba si Mihai Neacsu, carti de munca ale angajatilor NIRO 95 IMPEX SA semnate, in calitate de director general, de Dan Gheorghe si datele de la Registrul Comertului referitoare la NEW GLOBAL INVESTMENTS SRL, NIRO 95 IMPEX SA si NIRO DISTRIBUTION GROUP SA. Documentele se gasesc la adresa: http://www.grupul.ro/files/niro_udrea/. Documentele pot fi gasite si pe www.ziua.ro


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.