Ambitiile politice ale lui Dan Voiculescu dau pe de laturi, dar in sondaje nu reusesc sa depaseasca nici marja de eroare. Nici un institut serios nu i-a gasit pina acum in teren mai mult de doua procente sustinere electorala. Strict sociologic, ce-i
Ambitiile politice ale lui Dan Voiculescu dau pe de laturi, dar in sondaje nu reusesc sa depaseasca nici marja de eroare. Nici un institut serios nu i-a gasit pina acum in teren mai mult de doua procente sustinere electorala. Strict sociologic, ce-i sub marja de eroare practic nu se ia in calcul. Insa liderul PC nu se lasa si-si joaca in continuare cartea, de data aceasta, se pare, ultima. Ameninta cu motiunea de cenzura daca Tariceanu nu se desparte de democrati si formeaza un nou guvern suta la suta PNL. La prima vedere, termenii amenintarii la adresa premierului par o gluma. Nimeni nu-si poate imagina ca liderul liberal si-ar taia singur craca de sub picioare scotind PD si UDMR din Guvern. Dar miscarea PC are potentialul ei. In actuala conjunctura politica, sansele de a vedea Cabinetul Tariceanu picat in Parlament pe o motiune de cenzura sint mai mari ca niciodata de la investirea sa, acum mai bine de doi ani. Explicatia e simpla. Opozitia nu are inca o majoritate in Parlament, dar cei care ar dori caderea actualului Guvern sint cu siguranta mai multi. PSD nu s-a pronuntat deocamdata, dar e greu de crezut ca, pusi in fata unui vot pro sau contra Guvernului, ar opta sa-l sprijine. La fel ca PSD, PRM se bate sa-si accentueze rolul de opozant feroce al puterii, prin urmare un vot anti-Guvern l-ar justifica o data in plus. Din cu totul alte motive, partidul lui Stolojan, PLD, e si el interesat de caderea actualului cabinet. Legitimitatea PLD e construita exclusiv pe critica dura si explicita a premierului Tariceanu, iar a vota impotriva unei motiuni de cenzura devine astfel un nonsens. Iata o majoritate, e drept, deocamdata doar pe hirtie, care ar putea darima fara probleme actualul cabinet. Va reusi PC sa-si treaca pe CV primul guvern picat in urma unei motiuni de cenzura? Daca da, poate sa spere macar la inca unu-doua procente in sondaje. Chiar si asa, pina la pragul electoral mai e cale lunga.


Citeste si: Felix ii promite lui Tariceanu o motiune. S-ar putea sa-i iasa


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.