Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Alba Iulia, ca exista mai multi investitori romani si straini interesati sa cumpere activele de la Tractorul Brasov dupa ce va fi lichidata voluntar, el mentionandu-i
Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Alba Iulia, ca exista mai multi investitori romani si straini interesati sa cumpere activele de la Tractorul Brasov dupa ce va fi lichidata voluntar, el mentionandu-i pe Gigi Becali, fratii Paunescu, Atlassib si Mahindra&Mahindra.
Atanasiu a spus ca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) companiei Tractorul Brasov a luat decizia, saptamana trecuta, ca societatea sa fie lichidata voluntar, iar apoi, printr-un lichidator, fluxul tehnologic de productie de tractoare si brand-ul unitatii sa fie vandute, informeaza Mediafax.
Presedintele AVAS a spus ca exista deja investitori interesati sa cumpere activele uzinei Tractorul, nominalizand grupul din care face parte si firma Atlassib, pe patronul clubului de fotbal Steaua Gigi Becali sau pe fratii Paunescu. Potrivit lui Atanasiu, compania indiana Mahindra&Mahindra este in continuare interesata de preluarea Tractorul, alaturi de alte firme din Olanda sau Italia.
"Lichidatorul va vinde toate activele, activ cu activ, incercand sa acoperim cat mai mult din datoriile uzinei", a spus Atanasiu. Firma Tractorul va disparea dupa aceasta procedura de lichidare, iar angajatii ar putea fi disponibilizati cu plati compensatorii. Teodor Atanasiu a precizat ca este mai mult ca sigur ca cei mai multi dintre angajatii uzinei brasovene vor fi reangajati de noii investitori care vor continua activitatea dupa cumparare.
AGA uzinei Tractorul Brasov a decis ca primul val de disponibilizari sa cuprinda 1800 de persoane, iar cel de-al doilea 123 de persoane. AGA a stabilit si administratorul unic al societatii, in persoana lui Laurentiu Antone, vicepresedintele filialei PNL Brasov. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.