Pilotul de la McLaren va incasa 43 de milioane de dolari pe an, in timp ce fostul pilot german are venituri de 44,1 milioane.

In Romania, veniturile din sport se raporteaza intotdeauna la fotbal, sacosa lui Gigi Becali, cardul lui Borcea sau miza lui Sechelariu la o masa de poker fiind greu de combatut cu racheta de tenis, mingea de handbal sau cosul de baschet. Pe mapamond insa, golful, baschetul si fotbalul nord-american, plus Formula 1 fac topurile „Forbes". Conform cotidianului „El Mundo Deportivo", campionul mondial de Formula 1, Fernando Alonso, si-a triplat veniturile o data cu transferul de la Renault la McLaren. Spaniolul, care era platit cu 10 milioane de dolari pe an de Renault, va avea venituri de 43 de milioane de dolari pe an, dintre care 30 de milioane reprezinta salariul, iar 13 milioane - cistiguri de la sponsorii personali. Cu aceste venituri, Alonso urca pe pozitia a treia in clasamentul celor mai bine platiti sportivi ai lumii, dominat de jucatorii de golf Tiger Woods (90 de milioane de dolari) si Phil Mickelson (47 de milioane). Retras din activitate, Michael Schumacher ramine in top, cu venituri de 44,1 milioane.

Maruntisul lui Beckham

In fotbalul mondial, Beckham va incasa de la formatia Los Angeles Galaxy 5,5 milioane de dolari anual. Conform „L.A. Times", englezul se va alatura echipei pe 30 iunie si va avea venituri si din vinzarea produselor cu emblema gruparii, din contractele de sponsorizare si turneele din strainatate, adica alte 5,5 milioane de dolari. Anul trecut, cel mai bine platit jucator din MLS era Francisco „Paco" Palencia, de la Chivas USA, care avea un salariu de 1,36 mili-oane de dolari.

Mourinho cel lacom

Nici antrenorii nu pierd vremea pe bancile tehnice. Amenintat cu demiterea de la Chelsea, Mourinho a replicat printr-o cerere de marire a salariului de la 5 la 8 milioane de lire sterline. „Desi Mourinho a spus ca nu pleaca de la Chelsea si ca va trebui sa fie demis pentru a-l determina sa faca acest lucru, agentul sau, Jorge Mendes, se pregateste sa lanseze o bomba, cerind un nou contract. Aceasta situatie ar putea crea mai multe probleme intre Mourinho si patronul clubului, Roman Abramovici. «Cel special» a semnat un contract ce include un salariu de 5 milioane de lire sterline in urma cu putin mai mult de un an, dar se crede ca acum vrea mai mult", noteaza „The People".