Dupa ce a aflat ca nu poate juca pentru Romania la Mondialele din Australia, poloistul Bogdan Rath a trimis o nota de protest la decizia FINA. "(...) Cum as putea sa-mi pierd cetatenia si rezidenta cand sunt nascut si crescut in Romania? Traiesc in a
Dupa ce a aflat ca nu poate juca pentru Romania la Mondialele din Australia, poloistul Bogdan Rath a trimis o nota de protest la decizia FINA. "(...) Cum as putea sa-mi pierd cetatenia si rezidenta cand sunt nascut si crescut in Romania? Traiesc in ambele tari (n.n. Italia si Romania), platesc taxe si votez. In Romania sunt calificat ca antrenor si sunt maestru al sportului, asa ca am apartenenta bine definita la FRP. (...) In cele din urma v-ati oprit si aplicat (n.n. - FINA) la cea mai absurda lege pe care ati gasit-o. Am indeplinit toate cerintele: cetatenie, rezidenta, delegare si pauza de doi ani de la ultimul meci pentru Italia. Aceasta lege pe care doriti s-o aplicati in cazul meu se refera la persoanele care-si iau rapid si fictiv pasaportul unei tari, special pentru a juca si a avea anumite avantaje. La mine nu este cazul... Asa ca vreau sa va intreb: devin mai roman daca joc un an in Romania? Aceasta lege lezeaza toate drepturile si libertatile unei persoane! Aceasta este toleranta si deschiderea despre care se vorbeste in drepturile omului? Ma voi lupta impotriva acestui fapt, chiar si in tribunal daca trebuie...", subliniaza fostul international roman. "Cred ca mai degraba echipa Romaniei deranjeaza pe cineva de cativa ani in bazine...", concluzioneaza suparat cel care a jucat pentru Romania la JO de la Atlanta. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.