El a explicat ca prevederile ordonantei 1/2007, "care a venit la initiativa domnului militian Vasile Blaga", discrimineaza partidele neparlamentare. "In primul rand, ordinea pe buletinele de vot este facuta preferential - intai partidele parlamentare
El a explicat ca prevederile ordonantei 1/2007, "care a venit la initiativa domnului militian Vasile Blaga", discrimineaza partidele neparlamentare. "In primul rand, ordinea pe buletinele de vot este facuta preferential - intai partidele parlamentare, apoi cele neparlamentare, ceea ce este neconstitutional", a explicat liderul PNTCD. El a criticat si reglementarea potrivit careia timpul de acces la media in timpul campaniei este mult mai mic pentru partidele neparlamentare decat cel acordat formatiunilor reprezentate in Legislativ. In plus, Milut a imputat ordonantei faptul ca a limitat prezenta formatiunilor neparlamentare in birourile electorale. Taranistul l-a acuzat pe ministrul Vasile Blaga de frauda, imputandu-i faptul ca a modificat, retroactiv si neconstitutional, data de la care partidele sunt nevoite sa-si sustina singure campania electorala, amanand-o de la 1 ianuarie 2007 la 1 iunie. "Domnul Blaga, neintelegand cum se face politica fara bani publici, a modificat cu buna stiinta, facand o frauda grava", a spus Milut. (R.I.P)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.