Dinu Patriciu a declarat, ieri, la Tribunalul Bucuresti, acolo unde a avut loc un nou termen in dosarul "Rompetrol", ca nu exista posibilitatea de a dovedi un prejudiciu in acest proces. "Acest dosar de urmarire penala nu exista. Este o facatura po
Dinu Patriciu a declarat, ieri, la Tribunalul Bucuresti, acolo unde a avut loc un nou termen in dosarul "Rompetrol", ca nu exista posibilitatea de a dovedi un prejudiciu in acest proces. "Acest dosar de urmarire penala nu exista. Este o facatura politica. Sunt 60 de bibliorafturi, de documente, care nu au legatura cu vreo infractiune. In ceea ce ma priveste, eu cred in absoluta necesitate a incetarii procesului penal, pentru ca nu exista nici o infractiune. Nu exista o consistenta a dosarului". Totodata, referitor la Ministerul Finantelor Publice, omul de afaceri a declarat ca, inca din faza de urmarire penala, aceasta institutie nu s-a implicat in dosarul Rompetrol pentru ca nu exista niciun prejudiciu in contabilitate. In acelasi timp, "creanta cu Libia nu apare nicaieri ca ar fi apartinut vreodata statului roman", a adaugat Dinu Patriciu.
Ambiguitati in solicitarile MFP
Instanta Tribunalului Bucuresti a cerut, ieri, Ministerului Finantelor Publice, ca pana la termenul viitor, stabilit in 9 martie, sa precizeze suma care ar trebui recuperata de statul roman in acest caz.
De asemenea, judecatorul a solicitat reprezentantului MFP sa-si precizeze clar pozitia cu privire la cererea acestei institutii de punere a sechestrului asigurator pe bunurile inculpatilor si ale companiei Rompetrol.
Avocatul presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Anghelache, a aratat ca nu este posibil ca MFP sa ceara ca inculpatii sa plateasca daune pentru fapte pe care nu le-au comis.
Judecatorii cer Ministerului Finantelor dovezi
Instanta TB a aratat ca in documentele depuse de MFP exista multe abiguitati privind sechestrul asigurator in aceasta cauza. Avocatii au aratat ca MFP cere punerea sechestrului asigurator pe bunurile tuturor inculpatilor, insa o parte dintre acestia nu au nici o legatura cu creanta Libia, unde procurorii sustin ca s-a creat un prejudiciu. Tot in sedinta de ieri, reprezentantul MFP a cerut introducerea in cauza, ca parte responsabila civilmente, a SC Rompetrol SA, insa instanta a considerat ca nu exista suficiente argumente pentru admiterea acestei cereri, solicitand pana la urmatoarea sedinta dovezi suplimentare care sa sustina aceasta solicitare.
Avocatul lui Dinu Patriciu, Cristian Iordanescu, a declarat ca este inadmisibil ca Ioan Talpes si Paul Sarbu sa fie chemati la Parchet in conditiile in care dosarul Rompetrol este deja pe rolul instantei.
Presedintele Uniunii Populare Social Crestine, senatorul Ioan Talpes, si secretarul executiv al acestei formatiuni, Paul Sarbu, cel care a intocmit memorandumulul privind privatizarea Petromidia, s-au prezentat, la inceputul acestei saptamani, la Parchetul instantei supreme, in legatura cu ancheta din acest dosar.
Udrea audiata de procurori
Fostul consilier prezidential Elena Udrea a fost audiat de procurorii Parchetului General, in legatura cu biletul trimis de premierul Calin Popescu Tariceanu presedintelui Traian Basescu. In 22 ianuarie, senatorul Ioan Talpes a depus la Parchet o sesizare in care cerea inceperea cercetarilor in acest caz. El declara ca in documentul depus la Parchetul instantei supreme a cerut audierea lui Traian Basescu, a Elenei Udrea, a lui Ilie Botos si a Monicai Macovei. (B.C.G.)
Paszkany, urmarit penal
Patronul echipei de fotbal CFR Cluj, Arpad Zoltan Paszkany, este urmarit penal in dosarul Gazeta. Potrivit anchetatorilor, in acest dosar se efectueaza cercetari fata de mai multe persoane, sub aspectul savarsirii infractiunilor de spalare de bani, santaj, constituirea si sprijinirea unui grup infractional, marturie mincinoasa. Astfel, s-a dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de Arpad Zoltan Paszkany. Potrivit Mediafax, infractiunile pentru care este invinuit Paszkany sunt sprijinirea unui grup infractional si santaj. "In primavara anului 2006, cu o luna inainte de licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj cu privire la constructia unui Mall in Cartierul Gheorgheni, la care participau Paszkany si Iuliu Dascalu, Liviu Man, presedintele Trustului Gazeta, mi-a spus sa facem anchete si sa publicam articole prin care Dascalu sa iasa cu o imagine negativa", le declara procurorilor, in luna octombrie, Mihai Petean, fost redactor sef la Gazeta de Cluj. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.