Potrivit lui Eugen Nicolaescu, revocarea din functie a managerului Moise, incepand cu 21 februarie, s-a facut pe baza "culpelor grave" descoperite la SJU "Sf. Pantelimon" in urma controlului efectuat de o echipa a Inspectiei Sanitare de Stat (ISS). "
Potrivit lui Eugen Nicolaescu, revocarea din functie a managerului Moise, incepand cu 21 februarie, s-a facut pe baza "culpelor grave" descoperite la SJU "Sf. Pantelimon" in urma controlului efectuat de o echipa a Inspectiei Sanitare de Stat (ISS). "Siringile erau aruncate la un loc cu deseurile menajere, cu acele atasate si recapisonate. In sectia UPU nu s-a putut face dovada sterilizarii barbotoarelor. In frigiderul din sala de mici interventii chirurgicale, destinat depozitarii serurilor, vaccinurilor si medicamentelor, erau depozitate alimente, vaccinuri si ser antiviperin expirat. Pe caloriferul din sala de mici interventii chirurgicale erau depozitate manusi folosite la consultul bolnavilor care urmau sa fie refolosite. De asemenea, in statia de sterilizare nu erau respectate normele de asigurare a curateniei, dezinfectiei, efectuarea sterilizarii si pastrarea sterilitatii obiectelor si materialelor sanitare. Concret, casoletele cu instrumentar supus sterilizarii erau inscriptionate cu data de 20 februarie 2007, ora 7, desi controlul s-a efectuat pe 17 februarie 2007", a prezentat situatia ministrul Sanatatii.
Directorul executiv al ASPJ Vrancea a fost si el revocat din functie intrucat nu a verificat starea de igiena din spital. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.