Detinatoarea trofeului Ligii Campionilor a fost invinsa acasa de cistigatoarea din 2005. Astfel, criza Barcelonei risca sa devina cronica dupa returul de pe Anfield Road.

Putin a lipsit ca toate cele patru meciuri din seara a doua a optimilor Ligii Campionilor sa nu se incheie la egalitate, doar FC Liverpool stricind echilibrul teoretic de dupa mansa intii. In practica, alaturi de „cormorani", Chelsea, Lyon si Valencia sint mult mai aproape de sferturi decit oponentele lor de miercuri. Doua rezultate normale si doua semisurprize s-au consemnat in teatrele de lupta Dragao, Olimpico, Camp Nou si San Siro, in cea de-a doua categorie intrind infringerea Barcelonei si semiesecul lui Inter in fata Valenciei.

La atac cu batausii

Catalanii, detinatori ai trofeului, se afla la marginea prapastiei, dupa cum scriu si ziarele spaniole, iar evolutia lor cu FC Liverpool, cistigatoarea Ligii in 2005, este aspru criticata de „AS": „Concentrarea englezilor, rapiditatea si prospetimea lor au fost atuurile in fata Barçei, iar eroarea portarului Valdes nu a facut decit sa inrautateasca situatia. Nu mai trebuie sa vorbim despre neputinta lui Ronaldinho, care nu a facut nimic pe toata durata meciului, iar Messi nu a fost in forma pe care o astepta toata lumea". Ironia sortii, golurile lui Liverpool au fost marcate de Bellamy si Riise, batausul si victima din urma cu citeva zile, dintr-un bar portughez din Algarve.

Meci galben la Roma

Intr-un alt meci al serii, Inter Milano, imperiala in Serie A (16 victorii consecutive), a avut un numar incalculabil de ocazii, dar a intilnit o echipa, Valencia, care sub aparenta unui joc excelent practica un catenaccio foarte bine mascat. Spaniolii i-au atras astfel pe italieni in cursa, au marcat tot atitea goluri cite au primit si au incheiat 2-2. La Roma - Lyon nu s-a intimplat nimic, nici Totti, nici Juninho nereusind sa faca diferenta. A facut-o in schimb arbitrul englez Mike Riley, care le-a aratat jucatorilor cartonase galbene, in medie, o data la opt minute. Au cistigat, cu 8-3, romanii. Returul jocurilor de miercuri va avea loc marti, 6 martie.