Familia Amin s-a tinut departe de luminile rampei vreme de mai bine de 20 de ani, dar, odata cu lansarea filmului in Uganda, Jaffar Amin vrea sa vorbeasca despre adevarata fata a celui prezentat drept un bufon sangeros si extravagant. Jaffar Amin mai
Familia Amin s-a tinut departe de luminile rampei vreme de mai bine de 20 de ani, dar, odata cu lansarea filmului in Uganda, Jaffar Amin vrea sa vorbeasca despre adevarata fata a celui prezentat drept un bufon sangeros si extravagant. Jaffar Amin mai spune ca va scrie chiar si o carte despre tatal sau.
Jaffar este al zecelea din cei 40 de copii oficiali pe care fostul dictator i-a avut cu cele sapte sotii ale sale. "Avea intr-adevar un apetit special pentru femei", spune fiul. Fara sa conteste atrocitatile imputate tatalui sau, Jaffar considera ca filmul promoveaza o serie de imagini negative asupra caruia va incerca sa faca lumina in viitorul apropiat.
In seria asa-ziselor nereusite al actorului Forest Whitaker se inscrie si "mersul" dictatorului. "Lui Forest nu i-a iesit sub nici o forma. Tatal meu avea 1,95 metri inaltime si facea pasii foarte mari iar mainile i se miscau ca niste lopeti pe langa corp din cauza umerilor sai foarte largi. Whitaker are genunchii indoiti, in vreme ce tata era cracanat", precizeaza Jaffar.
O alta nemultumire a acestuia este legata de felul in care a fost portretizata Kay Amin, cea de-a patra nevasta a dictatorului. Jaffar Amin a locuit alaturi de aceasta la una din resedintele oficiale si spune ca i-a fost ca o a doua mama. In film, Kay este ucisa din cauza relatiei extraconjugale cu dr. Garrigan, medicul lui Amin. Corpul ei este mutilat la morga iar bratele puse in locul picioarelor si invers. "Partea cea mai dureroasa pentru mine este felul degradant in care este prezentata una din mamele noastre binecuvantate. A fost o femeie decenta si nu a avut o relatie extraconjugala", precizeaza Jaffar, care refuza insa sa spuna in ce imprejurari s-a produs moartea mamei sale vitrege.
Conform organizatiilor pentru drepturile omului, peste 500.000 de persoane au disparut in timpul regimului dictatorial de opt ani al lui Amin. Familia dictatorului a fugit din Uganda dupa lovitura de stat data lui Idi Amin Dada, in 1979, de rebelii sustinuti de Tanzania. Au trait de atunci in exil in Arabia Saudita. Fostul dictator a murit in august 2003, la varsta de 78 de ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.