Seful de campanie al episcopului Tokes Laszlo (in stanga) pentru alegerile europarlamentare, Szilagyi Zsolt (in dreapta), a precizat ieri, intr-o conferinta de presa, ca anual, Guvernul Ungariei aloca fiecarui copil maghiar o suma de 20 de mii de for
Seful de campanie al episcopului Tokes Laszlo (in stanga) pentru alegerile europarlamentare, Szilagyi Zsolt (in dreapta), a precizat ieri, intr-o conferinta de presa, ca anual, Guvernul Ungariei aloca fiecarui copil maghiar o suma de 20 de mii de forinti pentru educatie. Acest drept este stipulat in Legea statutului maghiarilor de pretutindeni (Legea 62/2001) a Guvernului de la Budapesta. Distribuirea formularelor pentru acest ajutor se face in Romania printr-o "fundatie de buzunar" a UDMR, numita "Scoala", al carei presedinte, Hunor Kelemen, este si sef de campanie UDMR. Szilagyi a semnalat cazuri concrete din judetul Cluj, unde "in sediile UDMR, oamenii sunt intrebati: stiti dvs ca acesti bani va sunt oferiti de UDMR?". "Acesti bani sunt oferiti din bugetul Ungariei, iar activistii UDMR dezinformeaza ca aceste sume vin din bugetul UDMR. Oare acesti bani sunt destinati UDMR pentru a cumpara semnaturile maghiarilor din Transilvania?" a intrebat Szilagy. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.