Desi exista destule dovezi cu privire la faptul ca senatorul PRM Claudiu Tanasescu (foto) a votat de doua ori motiunea anti-Macovei, in loc sa-l sanctioneze imediat pe acesta, Biroul Permanent al Senatului a decis sa secretizeze si mai mult votul secret.

Senatorii sint interesati mai mult sa acopere incalcarile legii decit sa le sanctioneze. Cel putin asa arata deciziile luate ieri. Pentru ca senatorii sa nu mai fie filmati in timp ce voteaza, Biroul Permanent a decis ieri sa instaleze pe viitor cabine de vot. „De saptamina viitoare vom instala in plen o cabina de vot asa cum e in Senatul Frantei. Astfel, la o masuta senatorul va primi bilele sau buletinul de vot, dupa care intra in cabina de vot, voteaza si iese pe partea cealalta, astfel incit votul secret sa fie cu adevarat secret si sa nu mai fie supravegheat de colegi", a explicat ieri presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.

„Inregistrarea video nu este proba"

Ideea le-a venit liderilor Senatului in urma scandalului in care senatorul PRM Claudiu Tanasescu este acuzat ca a votat de doua ori motiunea impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei. Desi inregistrarea votului il arata clar pe senatorul PRM votind de doua ori, iar comparatia intre listele de prezenti si voturile inregistrate arata un vot in plus care nu poate fi justificat, senatorii au refuzat ieri sa anuleze rezultatul motiunii. „Potrivit regulamentului, contestarea votului se face in respectiva sedinta", a motivat Vacaroiu. In plus, presedintele Senatului a gasit inca o justificare in favoarea ilegalistului Tanasescu. „Chiar si daca ar fi fost un vot in plus, nu ar fi fost influentat rezultatul final". Cazul senatorului Tanasescu a fost trimis la Comisia juridica pentru a fi anchetat. Nonsalant, senatorul invinuit a declarat ieri ca nu exista nici o proba impotriva lui. „Inregistrarea video nu este proba, se stie si in Codul civil, penal, nu reprezinta o dovada, ci doar un adjuvant".